Habo ’95 laat punten in Amsterdam liggen
Aristos 1 – Habo ’95 1: 22-18 (10-10)

Bekijk de foto’s van deze wedstrijd hier

In de Eerste Divisie is Habo ´95 nu halverwege de competitie. Als promovendus doet Habo het verdienstelijk met een 10e plaats tot op heden. Afgelopen weekend reisde de ploeg af naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Aristos. Een tegenstander die vorig seizoen gedegradeerd is uit de Eredivisie en voorafgaande aan het seizoen daarom ook gezien werd als titelkandidaat. Aan deze hoge verwachtingen kon men echter niet voldoen. Halverwege de competitie vinden zij zichzelf terug op een 6e plaats. O.a. Habo wist in de eerder gespeelde thuiswedstrijd deze ploeg een puntje af te snoepen met een 23-23 gelijkspel.

Het was Aristos wat als sterkste aan de wedstrijd begon. Via enkele wisseltjes kwam het gevaar meestal in het midden uit en via enkele afstandsschoten doelgetroffen. Habo stond aan de andere kant tegenover een offensieve dekking. Hierdoor lagen er veel ruimtes op de cirkel. Naar deze ruimtes was het in de beginfase nog even zoeken, waardoor Aristos een kleine voorsprong wist te pakken op Habo. Halverwege de eerste helft stond het 7-4 voor. Het tweede gedeelte van deze eerste helft knokte Habo zich knap terug in de wedstrijd. Met enkele doelpunten op rij, en twee penaltystops van Habo-keeper Patrick Prijs was Habo weer helemaal terug in de wedstrijd. Beide teams gingen de rust in met een 10-10 tussenstand.

Na rust was het Stef van Lankveld die met een afstandschot Habo op voorsprong bracht (10-11). Desondanks was het Aristos wat in de beginfase van de tweede helft het heft in handen nam. Door enkele dekkingsfouten aan Boekelse zijde was het voor Aristos enkele malen makkelijk scoren. In de aanval speelde Habo te individualistisch. Hierdoor was het vaak erg rommelig en inspiratieloos. Als er dan toch kansen gecreëerd werden was het vaak de Amsterdamse keeper die redding wist te brengen. Habo maakte het in de tweede helft zichzelf erg moeilijk en kreeg hierdoor het deksel op de neus gepresenteerd. In deze zwakke tweede helft zou uiteindelijk maar acht keer gescoord worden en dat is natuurlijk veel te weinig. Aristos wist te wedstrijd uiteindelijk te winnen met 22-18.

Achteraf gezien een wedstrijd waar zeker meer in gezeten had, Aristos wist optimaal te profiteren van de fouten aan de kant van Habo. Verder een wedstrijd om snel te vergeten en te leren van de gemaakte fouten. Door deze nederlaag blijft Habo op de 10e plaats staan. Volgende week speelt het thuis tegen nummer-11 Havas. Deze ploeg staat één punt onder Habo op de ranglijst. De eerder gespeelde uitwedstrijd werd in Almere ruim verloren met 36-26. Habo heeft dus nog iets goed te maken en kan hier alle steun bij gebruiken! Kom onze mannen daarom aanmoedigen a.s. zaterdag om 20.45 in sporthal de Burcht!

Bekijk de foto’s van deze wedstrijd hier

Geef een reactie