Habo sluit eerste competitiehelft ijzersterk af.

Wie aan het begin van de competitie had durven beweren dat de dames van Habo in de bovenste helft van de rangschikking zouden staan, zou voor gek verklaard zijn. Maar na tien wedstrijden staat Habo op een ongekende tweede plek. En met het gegeven dat een paar belangrijke speelsters er langdurig niet bij zijn, krijgt deze prestatie zo mogelijk nog meer glans. Habo blijft vriend en vijand elke week weer verbazen.

Tegenstander deze week was het tweede team van Vlug en Lenig, dat nog steeds gezien wordt als een van de kanshebbers op de titel in deze klasse. Ze kunnen beschikken over snelle en technische speelsters. Nog in april speelden Habo en V en L tegen elkaar tijdens de promotiewedstrijden. Habo was daar toen kansloos in een wedstrijd waarin V en L oppermachtig was.
Deze keer was het echter V en L dat moeite had om het wedstrijdritme te vinden. Ze hadden veel problemen met de stugge 6-0 verdediging waar Habo het patent op heeft. Habo kon het initiatief naar zich toe trekken met mooie goals vanuit de hoek van Alice van de Horst die ook vandaag weer geweldig op dreef was. Nieuw deze keer was de verschijning van Lieke van Sleeuwen op de cirkel, die alleen ten koste van zevenmeter worpen afgestopt kon worden. Met een fraaie steal van Myrne Donkers en een mooie passeerbeweging van Moniek Peters kan Habo uitlopen naar een verdiende 8-2 voorsprong. Pas toen kreeg V en L een beetje grip op de bal en op de wedstrijd en in het tweede kwartier van de eerste helft wisten zij de achterstand langzaam maar zeker terug te brengen tot één doelpunt: 12-11. Habo moest in de dekking een beetje gas terugnemen omdat de scheidsrechter streng maar consequent tijdstraffen uitdeelde aan beide zijden.

Na de rust vergrootte Habo zijn voorsprong weer door een paar fraaie treffers van opnieuw Myrne Donkers en Alice van der Horst. V en L stuitte keer op keer op de dekking van Habo, waarvan Kim Klokgieter ook vandaag weer een betrouwbare sluitpost was met een heleboel fantastische reddingen. Toen op de stand van 16-11 Jesse Peters door de scheidsrechter weggestuurd werd met drie tijdstraffen en nog twintig minuten te spelen leek het voor Habo even zwaar te worden, maar terwijl iedereen nog een tandje bijzette in de dekking was het andermaal Alice van der Horst die vanuit de hoek de ploeg op sleeptouw nam en de stand vergrootte tot 20-14. De wedstrijd was gewonnen en dat V en L in de slotfase nog terugkwam tot 20-17 telt alleen mee voor de statistiek. De tweede helft van de competitie begint in het nieuwe jaar tegen koploper Handbal Venlo in sporthal de Burcht. Dan zal blijken of dit sprookje een even fraai vervolg krijgt.

Scores van Habo: Alice van der Horst (11), Myrne Donkers (5), Moniek Peters (3), Linda Prijs (1).

Geef een reactie