HABO te sterk voor White Demons
Bij de eerste thuiswedstrijd van de competitie komt White Demons op bezoek, een tegenstander waarvoor Habo altijd veel respect heeft. De laatste grote overwinning op White Demons dateert al van meer dan een jaar geleden. Vorig jaar werd er twee keer verloren en mede daardoor greep Habo aan het einde naast de titel. Alle reden dus om nog wat recht te zetten.

Habo begon geconcentreerd. De score werd regelmatig uitgebouwd. Via 2-1 en 4-2 werd het 6-3. In de aanval werd er goed druk gezet door de opbouwrij en dan komen er voldoende mogelijkheden, zowel voor de opbouwers als vanaf de cirkel. In de dekking had Habo vooral moeite met een erg trefzekere linkerhoekspeelster. Zij hield ongeveer in haar eentje White Demons in de wedstrijd. Habo werd er echter niet zenuwachtig van, bleef gewoon het eigen spel spelen en wist ook goed gebruik te maken van overtalsituaties. De scheidsrechter hield de wedstrijd vanaf het begin goed in de hand, deelde aan beide kanten op de juiste momenten tijdstraffen uit en leverde daarmee een grote bijdrage aan een leuke pot. Intussen liep de teller redelijk eenvoudig op. Door goals van Irene Hanenberg, die er vandaag achter kwam dat ze ook 7-meters kan nemen, en Alice van der Horst stond er met de rust 14-9 op het bord.
Na de rust had Habo –zoals altijd- het vaste voornemen om niet het bekende concentratiedipje te krijgen en deze keer lukte dat wonderwel. Het eerste kwartier was Habo oppermachtig. Op de cirkel draaide Inge van Lankveld weer op volle toeren en in het doel wist Kim Klokgieter werkelijk alles af te weren: niet alleen verschillende 7-meters, maar ook een aantal één op één-situaties. Ze keepte een dijk van een wedstrijd en met 21-15 op het bord was de wedstrijd eigenlijk al zo goed als gelopen.
Toch liet White Demons in de laatste tien minuten zien dat ze altijd een gevaarlijke tegenstander zullen blijven. Ze herpakten zich, waarbij met name de rechteropbouwer steeds weer gevaarlijk werd. Zo kon White Demons de eindstand nog een dragelijk aanzien geven. Het werd uiteindelijk 27-24, over de hele wedstrijd een dik verdiende overwinning voor Habo, maar reken maar dat het de volgende keer tegen White Demons opnieuw spannend wordt.

Scores HABO: Inge van Lankveld (9), Irene Hanenberg (9), Alice van de Horst (4), Moniek Peters (1), Miriam van Erp (1), Jesse Peters (1), Myrne Donkers (1), Linda Prijs (1).

Geef een reactie