wedstrijdverslag-Heren1-Habo95-Rapiditas-Weert

Slechte wedstrijd maar toch de punten mee naar Boekel

Rapiditas 1 – Habo ’95 1: 19-21 (10-9)

Na een lange zomerstop is afgelopen weekend het handbalseizoen eindelijk weer begonnen. Habo ’95 handbalt al twee jaar op rij probleemloos mee in de landelijke 2e Divisie B. Voor de eerste wedstrijd van dit seizoen, kon Habo ’95 zijn opwachting maken in Weert. Waar het op bezoek ging bij promovendus Rapiditas. Bij Habo ’95 hebben zich in vergelijking met het vorige seizoen geen belangrijke wijzigingen voortgedaan in de spelersselectie. Een mooie constatering uit de voorbereiding is dat er weer enkele talentvolle spelers steeds dichter bij het eerste team zijn komen te staan. Sowieso altijd fijn voor een trainer om te weten dat hij iets achter de hand heeft. Wat de trainer/coach betreft is er wel een nieuw gezicht, zijn naam is Damir Josipovic. In het verleden is hij trainer geweest bij o.a. White Demons (1e Divisie), Swift Helmond (Hoofdklasse) en PSV (2e Divisie). Een man met veel ervaring die de selectie van Habo ’95 zeker wat bij kan gaan brengen! Bij tegenstander Rapiditas staat tegenwoordig oud Habo-trainster Karin van Erp aan het roer. Zij kent de Habo-selectie natuurlijk maar al te goed. Wat voor invloed zou dit hebben op de wedstrijd?

Habo startte de wedstrijd voortvarend. Het had al snel een 0-2 voorsprong te pakken. Helaas bleef deze niet lang in stand en begon Habo verdedigend slap aan de wedstrijd. Rapiditas vond makkelijk de vrije man en wist in korte tijd enkele malen te scoren. Bij de stand van 5-5 stokte de teller bij beide teams even. Habo bleef moeite houden met de harsloze bal en zo liep het Boekelse aanvalsspel voor geen meter. Veel onnodig balverlies werd geleden en in de verdediging werden de Weertse aanvallers vaak nog steeds teveel ruimte geboden. Het was aan keeper Patrick Prijs te danken dat Habo niet tegen een grote achterstand opliep. Aan dit spelbeeld veranderde gedurende de eerste helft erg weinig, waardoor beide teams gingen rusten met een tussenstand van 10-9 in het voordeel van Rapiditas.

In de tweede helft moest het anders! De tweede helft begon doelpuntrijk en Habo wist vlot enkele aanvallen op rij te scoren. Doordat in de verdediging de Weertse afstandschutters nog steeds teveel ruimte werd gegeven bleef Rapiditas gelijke hoogte houden. Halverwege de tweede helft was de stand 15-15 en schakelde Habo eindelijk een tandje bij. De verdediging zat compact in elkaar, verschillende afstandsschoten werden geblokt en als er toch een bal doorkwam was deze vaak voor keeper Patrick Prijs. Hierdoor lag er ook meer ruimte in de omschakeling en daar wist Habo optimaal van te profiteren en sloeg het een eerste gaatje naar 15-18. In het restant van de wedstrijd drong Rapiditas nog even en naderde het tot op één goal (19-20). Frank Donkers maakte even later in de break-out aan alle onzekerheid een eind en schoot de beslissende 19-21 binnen.

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten voor Habo. Keeper Patrick Prijs werd na afloop tot van ‘Man van the Match’ verkozen. De overige Habo-spelers zaten allemaal duidelijk onder hun gebruikelijke niveau. Ondanks deze slechte wedstrijd wist Habo de punten toch mee naar Boekel te nemen. In de competitie is Habo de komende 2 weekenden vrij. De volgende competitiewedstrijd speelt Habo (25 oktober, 21.00 uur) uit bij Heerle in Wouw. Voor het thuispubliek staat a.s. woensdag (8 oktober, 20.45 uur) de volgende wedstrijd al op de planning. Dit in het kader van de 1e ronde van de Beker. HWC uit Vlaardingen komt dan op bezoek in sporthal de Burcht! Een totaal onbekende tegenstander voor Habo, maar meteen een goede wedstrijd om te laten zien dat het wel degelijk kan handballen! Alle support is welkom!

Geef een reactie