HABO’95 zet zegereeks voort tegen De Sprint.
Met de herinnering aan een benauwde overwinning in de thuiswedstrijd nog scherp voor de geest reisden de dames van Habo af naar Deurne voor de tweede wedstrijd tegen De Sprint, een tegenstander tegen wie Habo in het verleden ook altijd spannende wedstrijden uitvocht. In een half jaar is er veel veranderd. Was Habo vorige keer nog erg onzeker over hun plek in de Hoofdklasse, nu is er van onzekerheid weinig sprake meer. Habo is op dit moment lijstaanvoerder en dat maakt het voor een tegenstander als De Sprint extra interessant om scherp voor de dag te komen.

De Sprint begon inderdaad voortvarend en trok fel van leer met enkele mooie combinaties, waarbij ze te gemakkelijk de cirkelspeler wisten te vinden. Vanaf 2-2 liep De Sprint eenvoudig uit naar 5-2. Habo was in de eerste tien minuten niet goed bij de les en was ook in de dekking vaak niet op tijd. Maar na een kwartier kwamen de dames op stoom en begonnen aan een langzame maar zekere inhaalrace. Met een prachtige break van Myrne Donkers en een bekeken goal van Jesse Peters kon Habo de stand weer gelijk trekken. Het was Linda Prijs die met een tomeloze inzet Habo voor het eerst op voorsprong zette : 6-7. Zij zou vandaag een belangrijke rol spelen en haar gedrevenheid straalt sterk af op de rest van het team. In het laatste deel van de eerste helft vierde ook Yvon van de Rijt haar terugkeer in het team met een fraaie treffer. Zij zal haar plek in de opbouwrij weten te vinden en daar kan Habo wel een goede kracht gebruiken. Met de rust stond er 8-11 op het bord.

Na de rust was de storm van De Sprint een beetje uitgeraasd. Hoeveel ze het ook probeerden, er is, als de dekking bij Habo goed staat geen doorkomen aan. Met 13-14 komen ze nog een keer heel dichtbij, maar daar stopt het dan ook. Hoewel de teams elkaar fysiek weinig ontlopen is Habo gewoon sterker doordat ze de kansen die er komen het koelbloedigst weet te benutten. En als Jesse Peters haar wekelijkse lobje weer ziet binnenvallen is het al weer 14-18 en de wedstrijd al weer bijna binnen. Op routine kan Habo de wedstrijd uitspelen, waarbij er geen onnodige risico’s genomen hoeven te worden. De eindstand komt op 19-23 en daarmee blijft Habo koploper. De dames kunnen terugzien op een gedegen wedstrijd, waar de vonken niet vanaf sprongen. Maar het is wel een wedstrijd die je moet winnen om ver te kunnen komen. Volgende week komt PSV2 op bezoek, op papier geen sterke ploeg, maar de schijn kan sterk bedriegen, want de laatste vier wedstrijden hebben ze niet meer verloren. Habo kan de steun van het publiek daarbij goed gebruiken.

Scores Habo: Alice van der Horst (9), Linda Prijs (5), Myrne Donkers (4), Jesse Peters (2), Mirjam van Erp (1), Yvon van de Rijt (1), Kristel van Sleeuwen (1).

Geef een reactie