Habo ’95 in slotfase ten onder tegen DIOS

Habo ’95 1 – DIOS 1: 9-11 (25-26)

Na de winterstop begonnen de Heren van Habo vorige week met een uitwedstrijd bij koploper Aalsmeer. Habo begon deze wedstrijd erg zwak en zat duidelijk nog in de vakantiemodus. In de rust keek het dan ook tegen een kansloze 19-10 achterstand aan. De tweede helft toonde Habo herstel en werd er nog knap gelijk gespeeld, eindstand uiteindelijk 39-30. Afgelopen weekend stond de eerste thuiswedstrijd van 2016 op het programma. DIOS uit Den Hoorn kwam op bezoek in sporthal De Burcht. Deze tegenstander bevindt zich in de middenmoot op als de nummer-7 van de ranglijst. De eerder gespeelde uitwedstrijd werd door Habo met 25-20 verloren. Enkele maanden verder is Habo steeds beter in de competitie gegroeid en hoopte het deze wedstrijd DIOS meer tegenstand te kunnen geven.
In de beginfase van de wedstrijd vielen aan beide kanten weinig goals te noteren. De dekking stond aan beide kanten namelijk erg goed. Na deze fase was het DIOS wat toch een kleine voorsprong wist te pakken. Habo bleef in de aanval te afwachtend en kwam niet tot echt uitgespeelde kansen. DIOS bleef er wel succesvol doorheen prikken en had op een gegeven moment zelfs een voorsprong van 5-9 te pakken. Hierna was het Habo wat beter in de wedstrijd wist te komen. Vlak voor rust werd Twan Schwanen in de break-out onderuit gehaald. Op deze overtreding staat maar een straf en de scheidsrechters toonden dan ook de rode kaart aan de DIOS-speler. Habo begon er mede hierdoor weer meer in te geloven en vlak voor het rustsignaal was het Harold Verhoeven die het gat verkleinde naar een 9-11 achterstand.
Na rust was het Habo wat ook als beste uit de kleedkamer kwam. De verdediging stond weer als een huis en hierdoor ging DIOS fouten maken. Habo profiteerde hier in de break-out optimaal van en wist snel gelijk te maken. Het ging ook door en even later had het een kleine voorsprong van 2 doelpunten te pakken. Habo bleef deze voorsprong houden, maar vond in DIOS een taaie tegenstander. DIOS bleef volhouden en liet het gaatje nooit groter worden dan twee doelpunten. Tien minuten voor tijd moest Habo ook met een man minder verder nadat Stef van Lankveld op zijn derde 2-minutentijdstraf en dus rood gepresenteerd kreeg. Dit was zowel in de aanval als verdediging een aderlating voor Habo. DIOS rook bloed en wist vlak voor tijd gelijk te maken. Habo bleef scoren, maar ook te makkelijk haar doelpunten tegen krijgen. Een halve minuut voor tijd wist DIOS zelfs de winnende treffer 25-26 op het bord te schieten. Habo kreeg nog één aanval, maar speelde dit slecht uit en dus was de nederlaag een feit.
Na afloop werd er flink gebaald. Er had zeker meer ingezeten tegen deze tegenstander. Habo blijft door deze nederlaag op de 10e plaats staan. Onderin blijft het dicht op elkaar zitten, want de nummer-14 en laatste Havas heeft maar 3 punten minder dan Habo. Volgende week staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. Het speelt dan uit in Apeldoorn bij concurrent en nummer-12 van de ranglijst Achilles. De eerder gespeelde thuiswedstrijd werd door Habo met 28-19 gewonnen. Hopelijk is dit volgende week ook het geval. Al zal het dan in ieder geval wel beter moeten spelen als het afgelopen wedstrijd gedaan heeft!

Geef een reactie