Habo wint opnieuw van EMM
Met nog vier wedstrijden te gaan en de kans op een mooie trofee in het verschiet is het zaak voor Habo om geen moment te verslappen en elke keer weer opnieuw de accu op te laden. Na drie lastige wedstrijden op rij die allemaal met prima spel gewonnen werden lijkt de tegenstander deze week wat gemakkelijker. Vorige keer werd met 22-18 gewonnen van EMM uit Middelburg in een wedstrijd waarin goede en zwakke fases met elkaar afgewisseld werden. Vandaag zou het niet veel anders zijn.


Of Habo toch niet een beetje de tegenstander onderschatte zullen we nooit weten, maar zeker in de beginfase waren er veel slordigheden: slecht uitgevoerde breaks, nonchalante afrondingen en geen scherpte in de dekking. EMM maakte er dankbaar gebruik van en wist zelfs op een 3-4 voorsprong te komen. De speelsters van EMM houden wel van een stevige aanpak zonder overigens ooit onsportief te worden. Ze hebben ervaring genoeg om heel snel te weten hoever ze kunnen gaan en maken dankbaar gebruik van de geboden mogelijkheden. Een pasje extra, een klein duwtje. Habo weet dat spelletje nog lang niet zo goed te spelen en werd er even knap zenuwachtig van. Maar als het in de reguliere aanval even wat moeilijk wordt is er altijd nog het wapen van de break. In een sterke fase werden er vier op een rij goed afgerond waardoor Habo uitliep naar een 9-5 voorsprong. Met de rust stond er een stand van 11- 6 op het bord.


Met de afspraak om zeker in de dekking attenter te zijn en veel compacter te spelen werd de wedstrijd hervat. Het leidde er toe dat het klassenverschil tussen de koploper en de middenmoter ook in de stand tot uitdrukking kwam. Bij een stand van 17-9 leek de wedstrijd zo goed als gewonnen en zag het er naar uit dat het wel eens een grote uitslag kon worden. Niets was minder waar. EMM is een ploeg met karakter en geeft nooit zomaar iets weg. Ze zetten er een tandje bij, terwijl Habo de teugels een beetje liet vieren. Opnieuw slopen er veel slordigheden in bij Habo, zowel offensief als defensief. Ook de scheidsrechter had er maar knap moeilijk mee en hij moest alle zeilen bijzetten om de wedstrijd in het gareel te houden. De enige verdienste van Habo in deze fase van de wedstrijd is dat ze zich niet van de wijs lieten brengen en de kalmte wisten te bewaren. Met name Moniek Peters liet zich van haar sterke kant zien.


EMM wist nog wel de stand de stand een draaglijker aanzien te geven, maar de overwinning voor Habo kwam nooit echt in gevaar. Het einde van de wedstrijd kwam op de stand van 22-18 in het voordeel van Habo. De les van deze wedstrijd moet toch vooral zijn dat de concentratie elke keer optimaal moet zijn, ook bij tegenstanders die op papier wat zwakker lijken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen PSV op het programma.

Scores HABO: Inge van Lankveld (9), Moniek Peters (5), Alice van de Horst (3), Myrne Donkers (1), Iris Donkers (1), Linda Prijs (1), Mirjam van Erp (1), Jesse Peters (1).

Geef een reactie