Habo vervolgt serie tegen Someren
Habo kent een goede start in dit seizoen en wil graag de reeks overwinningen nog wat verlengen. Dit keer treffen ze Someren als tegenstander: een team dat ze al enkele jaren niet ontmoet hebben. In de wedstrijden tot nu toe valt op dat Someren moeite heeft om te scoren, maar ook dat ze de minst gepasseerde verdediging hebben van allemaal.

De score werd geopend met een fraaie treffer van Iris Donkers. Een goed begin voor Habo, maar daarna stokte de productie. Habo had moeite om het favoriete spelletje van de combinatie met de cirkelspelers en de hoeken te spelen. Daarvoor waren de verdedigers van Someren eenvoudig te groot en te sterk. Het werd heel snel duidelijk waarom het zo moeilijk is om te scoren tegen Someren. Zelf kan Someren alleen maar scoren uit de tweede lijn met een paar slimme afstandsschoten. Even stond Habo zelfs op achterstand, maar gaandeweg de eerste helft trok het toch het initiatief naar zich toe. Met wederom uitstekend keeperswerk van Kim Klokgieter, een fraaie goal uit de hoek van Myrne Donkers en enkele knappe acties van Inge van Lankveld liep Habo uit naar een kleine voorsprong van 7-5 met de rust.

In de tweede helft kwam Yvette van Dommelen in het doel en zij leverde eveneens fantastisch keeperswerk af: beide doelvrouwen wisten uitgespeelde kansen te keren en wisten het de strafschopnemers zo moeilijk te maken, dat ze niet één keer scoorden vanaf 7 meter. Met hard werken wist Habo uit te lopen naar een 12-7 voorsprong en daarmee leek de wedstrijd gelopen, maar ook Someren schakelde nog een tandje bij. Met name door de inbreng van de rechteropbouwer wisten ze terug te komen tot 12-10. Maar als Someren al het idee mocht hebben om de wedstrijd te kantelen, dan werden ze ruw uit de droom gehaald door een uitblinkende Myrne Donkers, die in de break en vanuit de hoek met snoeiharde schoten de deur op slot gooide. Via 15-11 en nog een paar fraaie treffers van Alice van de Horst tot besluit kwam de eindstand 17-14 op het bord: een beetje moeizame, maar toch volledig verdiende overwinning voor Habo.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Helios op het programma: niet alleen de eeuwige derby, maar dit keer ook de wedstrijd waar de eerste plaats in de ranglijst op het spel staat. Habo kan uw ondersteuning in Uden goed gebruiken.

Scores HABO: Myrne Donkers (4), Inge van Lankveld (4), Irene Hanenberg (4), Alice van de Horst (3), Linda Prijs (1), Iris Donkers (1).

Geef een reactie