Habo trekt aan het langste eind tegen Margraten.
De meeste tegenstanders van de dames van Habo zijn dit jaar nieuw, maar niet het damesteam van Margraten, dat afgelopen zaterdag naar Boekel kwam voor de uitwedstrijd tegen Habo.

In april bij het spelen van de promotiewedstrijden maakte Habo het zichzelf onnodig lastig door met één doelpunt te verliezen van Margraten in een slordige wedstrijd, die bol stond van de spanning. Onder andere werden er toen zes penalty’s gemist door zes verschillende speelsters. Uiteindelijk kwam het met de promotie toch goed, maar er stond nog iets te vereffenen.
De start was voor Margraten, dat in de persoon van de linkeropbouwer een sterk wapen had. Zij scoort gemakkelijk van afstand en ook uit 9-meter worpen weet ze vaak het net te vinden.

Door haar toedoen stond het al 0-2 voordat Jesse Peters en Linda Prijs iets terug konden doen. Habo had grote moeite om een gaatje te vinden in de stugge 6-0 dekking van Margraten. Het was duidelijk dat de speelsters van Margraten de hakken aan de cirkel zouden houden. Dat was een goede strategie omdat Habo op dit moment van afstand weinig gevaar kan stichten. De score ging gelijk op met af en toe een licht overwicht voor Margraten naar een stand van 4-5. Op dat moment waren alle doelpunten van Margraten afkomstig van de linkeropbouwer. Het besluit om haar voor de rest van de wedstrijd mandekking te geven bleek ingrijpend. Myrne Donkers werd met die taak belast en ze zou dat uitstekend doen. Met de rust stond Habo op voorsprong, zij het nipt: 8-7. Van beide kanten geen hoge score, maar dat mocht ook niet verwacht worden in een wedstrijd waar beide teams vooral het accent legden op de dekking en liever geen grote risico’s wilden lopen om in het open mes te lopen.

Na de rust lag het initiatief weer even bij Margraten, die de achterstand weer om wist te zetten in een voorsprong, maar Habo was duidelijk niet van plan zich gewonnen te geven. En vanaf het moment dat Jesse Peters de stand op 10-10 weer gelijk trok met een slim doelpunt trok Habo het initiatief naar zich toe. De inzet die de speelsters van Habo aan de dag legden verbloemde het feit dat er een halve ziekenboeg op het veld stond: veel speelsters waren door verschillende oorzaken niet topfit, maar Margraten heeft er niets van gemerkt. Nog één keer wist Margraten terug te komen tot 15-15. Maar na weer een belangrijke goal van Jesse Peters in de break en een prachtige passeerbeweging van Linda Prijs, die vol getorpedeerd werd, mocht Alice van der Horst de wedstrijd op slot gooien door de toegekende 7 meterworp te benutten. Dat in de laatste minuut de score nog drie punten opliep was leuk, maar niet meer belangrijk. De wedstrijd was gewonnen, zwaar bevochten en dik verdiend. Eindstand: 20-16.

Scores Habo: Alice van der Horst (7), Jesse Peters (4), Myrne Donkers (4), Kristel van Sleeuwen (3), Linda Prijs(1), Iris Donkers (1).

Geef een reactie