Habo ‘95 boekt op karakter knappe uitzege in Sittard

Sittardia 1 – Habo ’95 1: 20-21 (10-11)
Afgelopen zaterdag reisden de mannen van Habo af naar Sittard voor de uitwedstrijd tegen de reserves van Eredivisionist Sittardia. Een ploeg die met 5 punten onder in de middenmoot bivakkeert, twee punten boven Habo. In theorie zou er dus zeker iets mogelijk moeten zijn. Alleen heeft Habo de pech dat de ziekenboeg de afgelopen weken steeds voller wordt. Er zijn blessures bij enkele bepalende spelers en deze worden node gemist. Waardoor het team momenteel aangevuld wordt met spelers van de A-junioren en/of het tweede team. Ondanks dit gegeven strijd Habo de laatste wedstrijden voor wat het waard is. Drie weken geleden werd de eerste overwinning in de 1e Divisie gevierd tegen Achilles Apeldoorn (28-19 winst). De wedstrijd hierop gaf het uit bij koploper Bevo 2 een voorsprong in de absolute slotfase nog uit handen (25-24 verlies). Vorig week tegen concurrent Swift 2000 brak een mindere fase het team op en ging het thuis de boot in (27-29 verlies). Ondanks het gemis van enkele spelers wordt er door iedereen hard gewerkt en toont het aan goed op dit niveau mee te kunnen.

Sittardia 1 is een team met veel jonge talenten. Ze proberen het baltempo hoog te houden en op deze manier de verdediging van de tegenstander uit elkaar te spelen. In de beginfase nam Habo een kleine voorsprong, maar had verdediging vooral moeite met enkele verrassende afstandschoten van de linkeropbouwer. In de aanval stond Habo tegenover een offensieve dekking, maar werden de openingen regelmatig gevonden. Nadat Habo in de dekking ook de gevaarlijke schutter onder controle had kon het een kleine voorsprong pakken. Na 20 minuten spelen stond het 6-9 in het voordeel van Habo. In het vervolg speelde Habo een overtalsituatie erg slecht uit. Door onnodig balverlies, kreeg het zelfs nog twee doelpunten tegen. De ruststand werd uiteindelijk bereikt bij een stand van 10-11 in het voordeel van Habo.

In de tweede helft bleven beide ploegen elkaar kort op de huid zitten. Habo bleef een kleine voorsprong houden, maar kon helaas geen verdere afstand nemen van de Limburgers. Een extra element wat erbij kwam in deze helft, was dat de scheidsrechters met 2-minutentijdstraffen begonnen te strooien. Ondanks enkele ondertalsituaties wist Habo deze fases goed te overleven. De dekking bleef een sterk punt de gehele wedstrijd. Keeper Patrick Prijs groeide in deze tweede helft ook steeds beter in de wedstrijd en sleepte het team met enkele belangrijke reddingen mede erdoorheen. Verdedigend en aanvallend werd er coach Damir Josipovic goed doorgewisseld en werden de sterke punten van de verschillende spelers goed benut. In de zenuwslopende slotfase kreeg Habo een penalty bij een stand van 19-20. Deze werd jammer genoeg knap gestopt door de Sittardse keeper, waardoor het zijn team in de wedstrijd bleef houden. In de tegenaanval hierop was het Habo wat een penalty tegen kreeg en deze was helaas wel doeltreffend, 20-20 gelijk. De aanval hierop was het wederom Sittardia wat een 100% kans kreeg, Patrick Prijs wist deze knap onschadelijk te maken met een voortreffelijke redding. Nog een minuut te spelen. Habo wist dat het zorgvuldig met de bal om moest gaan en speelde deze minuut professioneel uit. Vijf seconden voor tijd kreeg het een 9 meter-worp en was het Frank Donkers die achter de bal ging staan. Zijn schot bleek onhoudbaar voor de keeper en belandde via de binnenkant van de paal in de goal. 20-21 winst!

Een geweldige teamprestatie van Habo wat geknokt heeft voor wat het waard was. Door deze zege komt het op gelijke hoogte met Sittardia 1. A.s. zaterdag speelt Habo zijn volgende wedstrijd thuis tegen HARO Rotterdam. Deze ploeg staat momenteel 4e op de ranglijst en draait dus vlot mee in de subtop. De zege van afgelopen weekend geeft natuurlijk weer vertrouwen en a.s. zaterdag hoopt het natuurlijk weer op een volle sporthal De Burcht. Kom onze mannen aanmoedigen naar (wie weet?) een volgende overwinning!