Habo ’95 en Volendam 2 houden elkaar in evenwicht

Habo ’95 1 – Volendam 2: 28-28 (11-9)

Na de knappe winstpartij vorige week in Den Haag tegen WHC stond ditmaal weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was Volendam 2. Het eerste team van Volendam is actief in de BENE-League en daarmee dus één van de landelijke topteams. De reserves hiervan bestaan voornamelijk uit talenten die ook veel trainingsuren maken en hiermee ook proberen het eerste team te halen. Zowel Habo als Volendam 2 kende de afgelopen maand een goede fase en zijn beiden enkele posities opgeklommen op de ranglijst. Bij Habo is het spel al een aantal wedstrijden goed. In het begin betaalde dit zich nog niet altijd uit in resultaten. De laatste weken is hier gelukkig verandering in gekomen!

Het was Habo wat als beste aan de wedstrijd begon. Vooral de dekking was goed op orde en was er voor de Volendammers bijna geen doorkomen aan. Enkele afstandschoten werden geblokt en mede hierdoor was het voor Alex van Boxtel lekker keepen. Habo pakte een 4-1 voorsprong maar kende daarna helaas een terugval. Onzorgvuldigheid in de aanval brak Habo op en Volendam 2 profiteerde optimaal aan de andere kant en bracht de stand terug naar 4-4. Habo was wakker geschud en stelde snel weer orde op zaken. Het liet in de aanval de bal goed rond gaan totdat er echt uitgespeelde kansen waren. Het pakte een voorsprong van 2 doelpunten, maar hierna kwam ook Volendam 2 steeds beter in de wedstrijd. Reservekeeper Patrick Prijs kwam halverwege de eerste helft in het veld en onderscheidde zich meteen met enkele knappe reddingen. Het vervolg van de eerste helft bleef Habo de kleine voorsprong houden. Vlak voor het rustsignaal werd Frank Donkers ten onrechte van het veld gestuurd, wat de scheidsrechters na afloop ook toegaven. De rust werd bereikt bij een tussenstand van 11-9.

Deze ondertalsituatie brak Habo na rust meteen op. Volendam 2 kwam scherp uit de kleedkamer en was meteen driemaal doeltreffend. Plots stond Habo dus tegen een achterstand aan te kijken van 11-12. Waar voor rust de dekking zo uitblonk was hier na rust weinig meer van terug te zien. Een offensievere dekking leverde niet het gewenste effect en was het voor de Habo-verdedigers soms niet meer te belopen. Na rust vielen de doelpunten dan ook als rijpe appelen uit de boom. Bij Habo was het met name Stef van Lankveld die bij tijd en wijlen onhoudbaar was voor de Volendamse verdedigers en de keeper tot wanhoop dreef. Aan de andere kant kreeg de Volendamse linkeropbouwer het ook op zijn heupen en viel de ene na de andere bal in het Habo-doel. Doordat de dekking de tweede helft zo slecht stond, was het voor de keepers vaak ook geen houden meer aan. Beide teams konden hierdoor geen afstand nemen van de andere ploeg, waardoor het tot aan het eindsignaal spannend zou blijven. Volendam 2 had enkele minuten voor tijd met een 27-28 voorsprong de beste papieren, maar het was Stef van Lankveld die zijn ploeg weer op gelijke hoogte schoot (28-28). Uit de hierop volgende Volendamse aanval werd een cirkelfout gemaakt en had Habo balbezit met nog één minuut te spelen. Habo speelde deze minuut echter niet goed uit en verloor 25 seconden voor tijd het balbezit. Volendam kreeg nog een laatste kans, maar wist deze niet meer te verzilveren.

De 28-28 eindstand gaf de verhoudingen op het veld goed weer. Al zullen beide teams nog wel eens terugdenken aan de gemiste kansen en gemaakte fouten in dit duel. Beide teams kunnen hiermee weer een punt bijschrijven op de ranglijst. Habo blijft hierdoor op de 10e plaats en is nu al 3 duels op rij ongeslagen. A.s. zondag staat er weer een uitwedstrijd op het programma en moet het afreizen naar Zwartemeer om te spelen tegen Hurry Up 2. Een ploeg die momenteel 6e staat op de ranglijst. Hopelijk kan Habo de vorm van de afgelopen weken ook naar deze wedstrijd doortrekken!