HABO heeft de handen vol aan Swift
Met de “winterstop” achter de rug maakt Habo zich op om de tweede helft van de competitie te spelen. Deze week is dat tegen Swift uit Helmond, altijd een lastig te bestrijden ploeg. Na een matige competitiestart is Swift zich duidelijk aan het herpakken: uit de laatste vier wedstrijden haalden ze bijna het maximale rendement. Zij staan op de ranglijst nog niet echt hoog, maar ze zullen zeker nog wel enkele plaatsen stijgen. Habo staat tweede en mag dit soort wedstrijden niet verliezen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Niet onderschatten dus en de juiste concentratie zoeken en dat kan soms best lastig zijn.

De wedstrijd begon slordig met veel aanspeelfouten, technische fouten en wat misverstandjes in de dekking. Het leek wel alsof alles wat geleerd en afgesproken was in een keer vergeten was. Swift maakte er handig gebruik van en wist het Habo knap lastig te maken. In de eerste helft was er geen moment waarop het leek dat Habo sterker was dan Swift of omgekeerd, en naarmate de wedstrijd vorderde nam de onzekerheid toe. Dat wordt dan nog versterkt als je goede kansen gaat missen. De enige die niet deelde in de malaise was de doelverdediger Kim Klokgieter, die een aantal belangrijke ballen wist te stoppen. Met de rust stond er 12-11 op het bord, een heel benauwde voorsprong. Habo had op dat moment al zeven keer voorgestaan en vier keer achtergestaan,
Na de rust mocht je verwachten dat Habo de concentratie zou pakken en even een paar tandjes bij zou schakelen, maar niets was minder waar. De eerste goal was nog voor Inge van Lankveld met een mooie steal, maar in de tien minuten daarna had Swift de overhand. Ze konden zelfs uitlopen naar een voorsprong van 14-16. Overigens konden zij ook geen moment de indruk wekken de wedstrijd te gaan winnen. Halverwege de tweede helft kende Habo zijn beste fase. Niet zozeer met mooi handbal, maar door toch ongelooflijk hard te werken wist Habo stukje bij beetje het tij te keren. Op 16-17 stond Swift nog één keer op voorsprong maar het zou de laatste keer blijken te zijn. Tot 21-21 bleef Swift nog in het spoor, maar toen drukte Habo door met twee belangrijke doelpunten uit de hoek: een van Mirjam van Erp en in de andere hoek van Alice van der Horst. Met nog twee minuten te spelen volgde er nog een rommelige slotfase, maar de uitstekende fluitende scheidsrechter blies af en liet daarmee Habo met de schrik vrijkomen. Eindstand: 24-23. Zeker een verdiende overwinning, maar helemaal geen overtuigende. Als je deze wedstrijd toch positief wilt zien, dan kun je zeggen dat het belangrijk is om te winnen, ook als je slecht speelt. Maar volgende week en in de rest van de competitie zal Habo toch zijn betere spel weer moeten laten zien.

Scores HABO: Inge van Lankveld (7), Irene Hanenberg (5), Myrne Donkers (4), Alice van der Horst (4), Iris Donkers (2), Mirjam van Erp (1), Moniek Peters (1).

Geef een reactie