Sterk Habo ’95 overtuigend voorbij nummer-3 Rapiditas

Habo ’95 1 – Rapiditas 1: 34-24 (14-12)

De eerste seizoenshelft werd door de heren van Habo afgesloten met een 4e plaats. In de eerste wedstrijd na de winterstop kon het meteen zijn borst natmaken. Nummer-3 Rapiditas uit Weert kwam namelijk op bezoek in sporthal De Burcht. Bij winst zou Habo deze tegenstander (op doelsaldo) meteen van deze 3e plaats kunnen stoten. De eerder gespeelde uitwedstrijd werd door Habo moeizaam met 19-21 gewonnen. Verder staat bij Rapiditas oud Habo-coach Karin van Erp aan het roer. Zij kent de Habo-selectie natuurlijk door en door. Iets wat zeker niet in het voordeel was van Habo.

Rapiditas pakte brutaal de voorsprong maar Habo wist deze achterstand snel om te zetten in een 2-1 tussenstand in Boekels voordeel. Even later breidde het de marge uit naar 5-3. Rapiditas bleef echter stug volgen en liet Habo niet uitlopen. Habo behield de gehele eerste helft een kleine voorsprong, maar wist vooralsnog geen afstand te nemen van het stugge Rapiditas. Ook de scheidsrechters werkten niet mee en waren te nadrukkelijk aanwezig. Tot irritatie van beide teams en het publiek. Voor elk wissewasje werd er gefloten en de wedstrijdtafel kwam papier tekort om alle gele kaarten en 2-minutentijdstraffen bij te houden. De rust werd bereikt bij een 14-12 tussenstand in het voordeel van Habo.

In de tweede helft veranderde er in de beginfase weinig aan dit spelbeeld en behield Habo een licht overwicht. Bij een stand van 18-15 trad er even een mindere fase aan en wist Rapiditas terug te komen tot 18-18. Het had Habo waar ze het wilde hebben, totdat Habo nog een tandje bijschakelde. Vijf goals op rij zetten Habo weer op een comfortabele voorsprong van 23-18 en leek het definitieve gat geslagen. Keeper Patrick Prijs kende eveneens een sterke fase met enkele knappe reddingen. O.a. een gevaarlijke effectbal vanuit de linkerhoek wist hij met een snoekduik uit zijn goal weg te dikken, balancerend op zijn buik vierde hij dit nog even na als een echte walrus. Een minuut erna kwam een Weertse aanvaller in de break-out op hem af en opnieuw wist Patrick zijn mannetje te staan. De tweede helft werd verder nog ontsierd door twee rode kaarten voor Rapiditas. Ook verloor het een speler met een schouder uit de kom. Dit alles bleek de genadeklap voor hen en Habo kon verder aan het doelsaldo werken. Het slotakkoord was een mooie break-out van ‘ome’ Marius op zijn neefje Dirk Tielemans die de 34-24 eindstand op het scorebord schoot.

Door deze overwinning nam Habo dus de derde plaats over van Rapiditas. Komende speelronde is Habo vrij en over twee weken speelt het wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal komt nummer-2 Heerle op bezoek. Zij leden afgelopen weekend een verrassende 22-19 nederlaag tegen middenmoter White Demons. Bij winst zou Habo ook Heerle voorbij kunnen gaan op de ranglijst. De overwinning tegen Rapiditas geeft in ieder geval vertrouwen. Habo rekent ook bij deze wedstrijd natuurlijk weer op veel support, komt dat zien!

Geef een reactie