HABO deelt punten met VHC in spannende pot

Afgelopen zaterdag kwam VHC uit Valkenswaard op bezoek in sporthal De Burgt voor de tweede ontmoeting met HABO. In de uitwedstrijd had HABO het nakijken en liep VHC met overtuigend spel over HABO heen met 23-17. Op dit moment is het in de hoofdklasse C dringen aan de top met nog minstens drie titelkandidaten, waaronder VHC, en Habo net daarachter als een goede subtopper. Als VHC zijn aspiraties wil waarmaken zullen ze zeker geen punten mogen morsen tegen HABO, dat na vier nederlagen op een rij de draad weer op moet zien te pakken.
Beide ploegen begonnen afwachtend en wilden vooral niets weggeven in de dekking. Dat leidde tot een statische wedstrijd met weinig doelpunten, maar wel veel spanning. Na 16 minuten stond er 3-3 op het bord, waarbij vooral Alice een trefzekere penaltykiller bleek te zijn. Zij zou vandaag maar liefst zeven keer vanaf de stip de bal tegen de touwen weten te krijgen. VHC was duidelijk niet in goeden doen en had verwacht minder moeite te hebben met HABO. Het liefste spelen ze met hars aan hun handen, wat in Boekel niet toegestaan is. Na een uitbrander van de scheidsrechter dat bij herhaling de wedstrijd gestaakt zou worden, schikten ze zich in het harsverbod. Het gaf wel aan dat VHC zich niet op zijn gemak voelde. Ook had VHC de grootste moeite om de doelvrouw Kim Klokgieter te passeren, die vandaag weer geweldig op dreef was en de ene na de andere open kans uit het doel ranselde. Met de rust stond er 6-6 op het bord en kon HABO gaan overleggen hoe de wedstrijd open te breken.

Na de hervatting waren het Myrne Donkers vanuit de hoek en Moniek Peters vanaf de cirkel die voor het eerst een duidelijk verschil maakten met 9-6. Een sensatie zat in de lucht, maar er was nog een lange weg te gaan. In de fase daarna waren het vooral de tijdstraffen die hun stempel op de wedstrijd drukten. De scheidsrechters waren zeer vlot met twee minutenstraffen, maar zeker niet onterecht of onrechtvaardig. Overigens gingen beide zijden erg slordig om met overtalsituaties. Beide teams wisten in ondertal te scoren, Habo zelfs een keer met vier tegen zes. Toch kroop langzaam maar zeker VHC weer dichterbij. Van 11-8 voor Habo werd het 12-10 en door enkele slordigheden van HABO kwam VHC voor het eerst weer op voorsprong bij 12-13. Op dat moment stond Iris Donkers op en wist met drie zwaarbevochten treffers HABO in de race te houden door steeds het ene doelpuntje verschil weer weg te werken. In de slotfase stond er lange tijd 16-16 op het scorebord en hadden beide zijden de winnende treffer kunnen scoren, maar ze slaagden daar niet in. Deze uitslag deed ook het meeste recht aan de verhoudingen in het veld. Voor HABO dat zich leeggeknokt had voelde dit punt als een morele overwinning en in ieder geval als een geweldige opsteker.

Scores HABO: Alice van der Horst (9), Myrne Donkers (3), Iris Donkers (3), Moniek Peters (1).

Geef een reactie