Habo ’95 1 – Oliveo 1: 32-29 (16-16) Na de 24-29 winst vorige week uit bij Westlandia blijft Habo stabiel bovenin op de ranglijst meedraaien. Afgelopen weekend stond een belangrijk duel tegen nummer-3 en directe concurrent Oliveo op het programma. Zij hebben evenveel punten dan Habo, alleen een iets beter doelsaldo. Aan de uitslagen te zien zijn het dit seizoen altijd doelpuntrijke wedstrijden met Oliveo. Zowel voor als tegen wordt veel gescoord. Vorig seizoen wist Habo thuis gelijk te spelen en verloor het uit in Pijnacker in de absolute slotfase met 1 doelpunt verschil. Habo had dus ook nog wat goed te maken!

Habo startte slecht aan de wedstrijd. In de aanval werd enkele malen slordig balverlies geleden en dit leverde al snel het eerste tegendoelpunt in de omschakeling op. In de verdediging kende Habo veel moeite met de linkshandige rechteropbouwer die vaak teveel ruimte geboden werd. Gelukkig begon Habo in de aanval ook steeds beter op stoom te geraken en hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Verschillende doelpunten van Harold Verhoeven brachten Habo op het goede spoor. In de verdediging bleef Habo echter moeite houden met de aanvallers van Oliveo en was het nu ook de linkeropbouwer die enkele malen raak wist te schieten. Beide teams gingen de rust in met een 16-16 tussenstand.

Om deze wedstrijd te winnen zou er vooral qua beleving een tandje opgeschakeld moeten worden. Er moest meer voor elke bal gestreden worden en Oliveo laten zien dat hier niks te halen viel. Deze woorden werden goed in de oren geknoopt en met name door enkele fraaie doelpunten van Stef van Lankveld ging Habo prima van start in de tweede helft. Bij een overtreding op Stef kreeg een speler van Oliveo een 2- minutentijdstraf aan de broek en door commentaar vanaf de reservebank uiteindelijk nog één extra. Deze overtalsituatie werd door Habo optimaal uitgespeeld en zo liep het in een mum van tijd uit naar een voorsprong van 23-18. In het vervolg werd Habo ook enkele malen met 2-minuten bestraft. Zelfs één voor het vloeken naar een vooraanstaande religieuze persoon door Martijn Rombouts, wat door de scheidsrechter werd opgevat als onsportief gedrag. Oliveo kreeg hierdoor de gelegenheid weer terug te komen en naderde Habo tot op 2 doelpunten. Het bleef tot het eind toe spannend en uiteindelijk was het slotakkoord voor ‘Dirk “draaibal” Tielemans’ die met een effectbal vanaf de linkerhoek de keeper wist te verschalken en daarmee de winst binnenhaalde voor zijn ploeg. Habo zou de wedstrijd uiteindelijk winnend afsluiten met 32-29.

Habo deed hiermee uitstekende zaken op de ranglijst en neemt zo de nummer-3 positie over van Oliveo. Door het verlies van koploper Witte Ster bij Apollo is Habo de koplopers zelfs tot op één punt genaderd. Nummer 2 is DWS met een iets minder doelsaldo dan Witte Ster. Na de Feestdagen is op 5 januari 2019 de eerstvolgende thuiswedstrijd juist meteen tegen Witte Ster. Habo heeft thuis dit seizoen nog géén punt verloren en wil deze reeks graag voortzetten. Graag deze datum alvast omcirkelen in jullie agenda’s, hopelijk kunnen we ook volgend jaar weer op jullie trouwe steun rekenen! Allereerst namens Habo fijne Feestdagen en alle goeds voor 2019 toegewenst!