Habo ’95 pakt de punten bij Westlandia
Westlandia 1 – Habo ’95 1: 24-29 (11-11)

Na de ruime thuisoverwinning (33-22) vorige week tegen Helius vorig week stond afgelopen weekend weer een duel tegen een laagvlieger op het programma voor de heren van Habo ’95. De heren moesten namelijk op bezoek bij Westlandia in Naaldwijk. Trainer Damir Josipovic had van de week van Sinterklaas te horen gekregen dat hij op zijn cadeautje moest wachten, de heren moesten de 2 punten namelijk zelf op gaan halen en hier uiteraard wel voor wat moeten doen! Habo moest het hierbij wel doen zonder Harold Verhoeven en Martijn Rombouts wegens andere verplichtingen. Luuk van den Berg was verder nog niet voldoende hersteld van zijn rugblessure.In de openingsfase werd Habo vrij snel duidelijk dat er geknokt zou moeten worden voor de punten deze avond. Daar waar Habo nog te onrustig was in de afronding, had Westlandia daar duidelijk minder moeite mee en wist zo snel op een 4-2 voorsprong te komen. Door een andere dekking toe te passen probeerde Damir Josipovic de angel uit het spel van Westlandia te halen. Westlandia was nu inderdaad meer zoekende en de enkele ballen die op doel kwamen wist keeper Ruud Verwijst knap uit zijn doel te ranselen. In de aanval bleef Habo echter moeite houden met het afronden van de kansen. Vele opgelegde kansen werden jammerlijk gemist en werd onvoldoende naar de bewegingen van de keeper gekeken. Hierdoor bleven beide ploegen elkaar in evenwicht
houden tot aan het rustsignaal. Door een doelpunt van Coen van der Horst 10 seconden voor het rustsignaal gingen beide teams met een gelijke 11-11 stand de kleedkamers opzoeken.

De tweede helft moest er een tandje opgeschakeld worden. Dirk Tielemans wist na rust meteen het eerste doelpunt te scoren maar vervolgens kreeg Habo een 2-minutentijdstraf. De dekking stond echter als een huis en vanuit de omschakeling wist Habo vanuit een ondertalsituatie nog twee keer raak te schieten. Zo liep het uit naar 11-14 en had het het gewenste gaatje geslagen. De tweede helft kwam Habo steeds beter in zijn spel en ging het nu ook effectiever om met het benutten van de vele kansen die gecreëerd werden. O.a. door verschillende doelpunten van Stef van Lankveld en Dirk Tielemans werd de score steeds verder opgevoerd. Vervolgens vielen aan beide zijden nog een aantal 2-minutentijdstraffen waardoor de wedstrijd er wat chaotischer op werd.

Habo verviel ook weer iets terug in zijn oude patroon en werd wat nonchalanter in de afronding. Hierdoor kon Westlandia in de slotfase nog iets van de achterstand goedmaken, echter kwam de zege voor Habo niet meer in gevaar. De wedstrijd zou uiteindelijk met 24-29 gewonnen worden.

Al met al geen al te beste wedstrijd van de kant van Habo, maar het deed wat het moest doen en nam de punten mooi mee in de bus terug richting Boekel. Habo blijft hiermee op de 4e plaats staan. In de top van de ranglijst blijft het ongemeen spannend, het verschil tussen de nummer 1 t/m 6 is namelijk maar 4 punten. A.s. zaterdag speelt Habo thuis tegen nummer-3 Oliveo uit Pijnacker. Een belangrijk duel tegen een directe concurrent. Hopelijk kunnen de heren op veel publiek rekenen om ook deze wedstrijd over de streep te trekken. Kom dus a.s. zaterdag naar sporthal De Burcht om de heren aan te moedigen!