HS1 Habo’95 – Witte Ster 1

0

Habo ’95 verslaat koploper en stijgt naar 2e plaats
Habo ’95 1 – Witte Ster 1: 21-19 (13-7)

Na een korte winterstop stond voor de Heren van Habo afgelopen zaterdag weer het eerste duel van de tweede seizoenshelft op het programma. Het mocht hierin meteen aantreden tegen koploper Witte Ster. De eerder gespeelde uitwedstrijd was door Habo kansloos met 30-12 verloren, dus het had zeker nog wat recht te zetten! De verschillen zijn sowieso klein aan de top van de ranglijst. Witte Ster voert samen met DWS (ondanks een iets minder doelsaldo) de ranglijst aan. Habo volgt kort hierop met 1 punt achterstand op de 3e plaats. Dus wil Habo dit seizoen een gooi naar de titel doen, zal in ieder geval gewonnen moeten worden!

Op deze wedstrijd was veel publiek afgekomen ook de populiaire Habo-sjalen vanuit De Grote Habo Bingo kamen veelvuldig naar voren! Ondanks de grote support was het Witte Ster wat het eerste doelpunt wist te scoren. Koen Vink scoorde met een verwoestende knal onderkant lat meteen hierop de 1-1, maar vervolgens was het Witte Ster wat een klein gaatje wist te slaan. Habo had in de beginfase nog veel moeite met het spel naar de cirkelspeler. Deze wist met deze buitenkansjes wel raad en hiermee Witte Ster op een 2-4 voorsprong te zetten. In het vervolg van de eerste helft had Habo de dekking steeds beter op orde en kon zo enkele malen opstomen naar de 2e fase-aanval. In de aanval begon het steeds beter te lopen en wist Habo het heft in de handen te namen. De achterstand werd in kort tijdbestek omgezet naar een 7-5 voorsprong en kreeg hiermee het publiek op de banken. Witte Ster wist zich even geen raad en bleef veel moeite houden met de Boekelse beulen in de verdediging. Als extra slot op de deur stond ook nog keeper Patrick Prijs een lekkere wedstrijd te keepen met ondermeer een knappe penaltystop! Habo zat in een goede flow met als afsluiter een mooie pass van Dirk Tielemans naar Martijn Verwijst op de linkerhoek. Deze wist vlak voor het rustsignaal de 13-7 binnen te schieten.

De tweede helft begon Habo wat moeizamer, het was in de aanval meer zoekende naar de vrije man. Aangezien de dekking ook nog steeds prima functioneerde bleef de voorsprong gehandhaafd en kon Witte Ster niet dichterbij komen. Halverwege de tweede helft kreeg Rob Biemans een 2-minutentijdstraf en was dit het begin van een mindere fase aan Habo-zijde. Witte Ster wist wel raad met deze overtalsituatie, in de aanval ging Habo doordat het niet liep steeds meer forceren en leed het enkele malen knullig balverlies. Door deze fouten van Habo kwam Witte Ster weer helemaal terug in de wedstrijd tot aan 18-17 werd het weer ongemeen spannend! Daar bleef de score enkele minuten op hangen totdat Luuk van den Berg met een afstandsschot de belangrijke 19-17 binnenschoot en een orkaan van geluid vrijkwam in sporthal De Burcht. Even later deed Koen Vink met twee verlossende doelpunten ook een duit in het zakje en was dit de genadeklap voor Witte Ster. Habo zou de wedstrijd uiteindelijk winnen met 21-19.

Habo deed met deze overwinning uitstekende zaken, ging op de ranglijst nu over Witte Ster heen en mocht zich voor één dag koploper noemen. Nummer-2 DWS speelde op zondag een thuiswedstrijd tegen Hellas 3 en wist deze te winnen waarmee zij de koppositie weer overnamen. Als Habo deze wedstrijdvorm de tweede seizoenshelft verder voort kan zetten, kan het weleens een heel mooi seizoen worden! Toch is dit nog ver weg en kan in deze Divisie bijna iedere week van elkaar winnen. Wedstrijd voor wedstrijd bekijken dus! Volgende week staat de lastige uitwedstrijd bij Quintus 3 op het programma.

Share.

Comments are closed.