Een maand na de laatste competitiewedstrijd hebben de Heren van Habo ’95 eindelijk duidelijkheid gekregen. Habo ’95 is rechtstreeks gepromoveerd naar de Eerste Divisie!

Lange tijd was dit nog onduidelijk. In de Tweede Divisie B was Habo op een knappe 2e plaats geëindigd. Normaal gesproken geeft deze plaats recht op promotiewedstrijden tegen de nummer twee van de Tweede Divisie A, US Amsterdam. Het moest alleen nog wachten totdat alle wedstrijden in de Ere- en Eerste Divisie gespeeld waren. Kampioen Snelwiek (Rotterdam) was namelijk afhankelijk van het resultaat van HARO-Rotterdam in deze nacompetitie. Eerstedivisionist HARO moest twee wedstrijden spelen tegen Eredivisionist Hellas Den Haag voor een plek in de Eredivisie. Aangezien HARO over 2 wedstrijden (op basis van uitgescoorde doelpunten) nipt aan het kortste eind trok, blijft het volgend seizoen dus ook actief in de Eerste Divisie. Wegens het feit dat Snelwiek in het samenwerkingsverband zit, waaruit HARO is ontstaan en er spelers recruteerd zijn mag het niet promoveren! Dit betekent dus dat nummer-2 Habo deze promotieplaats overneemt en het een nieuw hoofdstuk kan toevoegen aan de al zo succesvolle clubhistorie.

Nummer-3 Swift 2000 uit Roermond profiteerde ook van deze situatie. Zij mogen nu tegen US Amsterdam gaan strijden voor het resterende plekje in de Eerste Divisie.
Namens Handbalvereniging Habo ‘95 iedereen bedankt wie mede heeft bijgedragen aan dit succes en graag tot volgend seizoen in de Eerste Divisie!

Geef een reactie