Zondag 26 april j.l. werd in Boekel voor de 1e maal voor de jongens C het open NK breedtesport gehouden. Dit toernooi was een initiatief door een toezegging welke gedaan was op de bondsvergadering van november 2014.
Een behoefte die werd ingevuld om met name het jongens handbal breedte sport een extra impuls te geven. Dit mede ook van wege het feit dat in de diverse regio’s de belangstelling voor het jongenshandbal sterk aan het afnemen is.
Dat er een behoefte bestond om voor deze categorie een extra evenement te organiseren werd al snel duidelijk nadat de oproep voor inschrijving werd uitgedaan. In de verschillende regio’s konden de nummers 1 en 2 van de breedtesport zaalkompetitie zich melden en daar werd snel op gereageerd.

In de prachtige zaalaccommodatie van Habo’95 in Boekel streden 10 jongens teams op het Open NK breedtesport en dat werd een fantastische handbal happening. Niet alleen vanaf de tribunes maar zelfs vanuit de gezellige kantine konden de wedstrijden in beide hallen gevolgd worden.

Vanuit de voorronden kwamen de finalisten voor de halve finales te voorschijn waarbij de spanning opliep want de beslissing voor 1 finale plaats werd beslist door het nemen van strafworpen.
In de finale was Olympia’89 (Oss) met 6-5 net even sterker dan Achilles (Apeldoorn). De troost finale werd door Tachos (Waalwijk) gewonnen van SDS (Soest). De wedstrijden werden geleid door prima jonge scheidsrechters welke ook weer een ervaring rijker zijn.

En dan komen de reacties los van ouders, trainers en begeleiding. Een geweldige handbaldag en met een indringend verzoek dit kampioenschap defintief op de agenda te plaatsen en………………met aan- vulling van een Open NK breedtesport meisjes C.
Met deze eerste uitvoering heeft het NHV zich in feite verplicht voor een vervolg. Verbeteringen of aanpassingen ? Er moet nog wel een afweging worden gemaakt of het mag worden toegestaan dat jongens/meisjes C die in de zaal meespelen in de wedstrijdsport kompetitie en in een hogere categorie, kunnen worden opgesteld voor dit evenement ? Met dit toernooi wordt immers ingespeeld op de jeugd die in de categorie breedtesport hun beleving vinden.

Met een welgemeend bedankt voor de organisatie en de initiatiefnemers, namen de finalisten en de overige teams afscheid met een beker en de medailles en hopen op een vervolg in het komende seizoen.

Geef een reactie