Heerle en Habo ’95 houden elkaar in evenwicht

Heerle 1 – Habo ’95 1: 28-28 (15-15)

Afgelopen zaterdag reisden de Boekelse handbalmannen af naar Wouw om daar het duel tegen Heerle te spelen. Deze tegenstander was de competitie, met twee ruime overwinningen, goed gestart. Habo ’95 zelf had nog maar één wedstrijd achter de rug en deze in werd in Weert moeizaam gewonnen bij Rapiditas (19-21). Heerle is geen grote onbekende voor Habo ’95 en zeker in uitwedstrijden altijd een lastige tegenstander geweest.

Het beloofde dus geen gemakkelijke wedstrijd te worden en dat kwam meteen tot uiting in de openingsfase. Habo stond binnen een mum van tijd op een 3-0 achterstand. Het aanvalsspel was te gehaast en aan de andere kant werd te slap verdedigd waar Heerle gretig gebruik maakte van de geboden ruimtes in de dekking. In volgende fase krabbelde Habo op en was het bij 5-5 weer helemaal terug in de wedstrijd. Het restant van de eerste helft gaven beide teams elkaar geen strobreed toe en bleef het gelijk opgaan. Beide teams gingen uiteindelijk rustten bij een 15-15 tussenstand.

In de tweede helft veranderde er weinig aan dit spelbeeld. Heerle en Habo bleven elkaar goed volgen wat de spanning voor beide teams en het publiek er alleen maar groter op maakte. In de beginfase stond vooral de dekking aan beide kanten erg sterk, na 10 minuten spelen was door beide teams maar driemaal gescoord (18-18). In het vervolg van de tweede helft werd het speltempo nog een tandje hoger gezet. Wat aan beide kanten weer resulteerden in prachtige goals maar ook haastig aanvalsspel en 2-minutentijdstraffen doordat er af en toe aan de noodrem getrokken moest worden. In de slotfase was het Heerle die bij een tussenstand van 25-24 de beste papieren bleek te hebben. Vervolgens was het toch Habo wat de rollen omdraaide en de stand naar 25-27 bracht. Met driemaal op rij slordig balverlies bracht het Heerle totaal onnodig weer terug in de wedstrijd en keek het weer tegen een achterstand aan (28-27). Uiteindelijk was het Koen Vink die met een actie op de middenopbouw Habo weer op gelijke hoogte schoot (28-28). Bij deze stand zou het uiteindelijk blijven, wat ook een terechte afspiegeling van de gehele wedstrijdverhouding aangaf.

A.s. zaterdag (1 november; 20.45 uur) staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het progamma voor Habo. Het Arnhemse UDI ’96 komt dan op bezoek in sporthal De Burcht. Habo hoopt zijn ongeslagen status te blijven behouden hoopt daarom natuurlijk weer op veel support. Kom dus kijken en moedig onze mannen aan naar de overwinning!

Geef een reactie