HABO zonder moeite langs HMC

Voor de derde ontmoeting in de competitie reizen de dames van Habo af naar Raamsdonkveer om kennis te maken met het tweede team van Goodflooring HMC. Het team is vorig jaar gepromoveerd naar de eerste klasse en is in de eerste wedstrijden nog niet tot winst kunnen komen. Blijkbaar is het niveau in deze klasse toch wel wat hoger dan ze gewend waren. In de wedstrijd tegen Someren kwamen ze net een puntje tekort en in de tweede wedstrijd werden ze met een stevig verschil afgetroefd door Tachos.

Voorzien van een nieuwe yell begon Habo voortvarend aan de wedstrijd. Binnen de kortste keren stond er 0-4 op het bord. Habo houdt wel van een hoog tempo en HMC gaf volop de gelegenheid om ballen te onderscheppen en breaks te lopen. Tegen Habo is dat dodelijk: alleen al in de eerste helft vielen er acht treffers uit een break. Het spel wordt dan wel erg gemakkelijk. Ook vanuit de hoeken bleven Moniek Peters en Alice van der Horst voor gevaar zorgen. Met de rust was het verschil al behoorlijk opgelopen: ruststand 9-16.

Na de rust was het spelbeeld niet anders: terwijl Habo steeds gemakkelijker en soms zelfs ietwat gemakzuchtig ging spelen, liep bij HMC het pijpje langzaam leeg. Conditioneel kwamen ze flink te kort en als Habo de concentratie beter had kunnen vasthouden was de uitslag een flink stuk groter geworden. Voordeel van zo’n potje dat de spelers veel gelegenheid krijgen om individuele kwaliteiten te oefenen en leuke combinaties uit te proberen wat in een echte wedstrijd vaak niet gebeurt. Met dank aan de scheidsrechter die niet opvallend aanwezig was, maar wel prima floot kon Habo de winst mee naar huis nemen. Eindstand: 16-28.
Volgende week komt Tachos op bezoek: een jong team dat behoorlijk aan de weg timmert. Habo zal dan echt aan de bak moeten en kan daarbij goed de hulp van de supporters gebruiken.

Scores HABO: Inge van Lankveld (8), Irene Hanenberg (8), Alice van der Horst (4), Moniek Peters (3), Jesse Peters (3), Yvon van de Rijt (1), Iris Donkers (1).

Geef een reactie