Habo rukt op naar 2e plaats in 2e Divisie B

Habo ’95 – BFC: 28-23 (15-13)

Na de overwinning afgelopen wedstrijd tegen laagvlieger Oliveo (22-31), stond er ditmaal weer een thuiswedstrijd op het programma. Nummer-4 BFC kwam op bezoek in sporthal de Burcht. Deze ploeg stond maar 1 punt onder Habo en bij een overwinning zou het Habo dus passeren op de ranglijst. De belangen waren sowieso groot deze competitieronde. Nummer-1 Snelwiek en nummer-2 Swift 2000 stonden namelijk ook in een rechtstreeks duel tegenover elkaar en zouden uitmaken wie zich tot kampioen mocht kronen. Er kon nog van alles gebeuren! Met BFC had Habo sowieso nog een appeltje te schillen. De eerder gespeelde uitwedstrijd werd in het Limburgse Beek kansloos met 29-19 verloren. Het publiek was massaal uitgelopen voor deze wedstrijd en de dames waren eerder deze avond kampioen geworden. Kortom alle ingrediënten aanwezig voor een mooi avondje handbal!

Het was Habo wat als beste aan de wedstrijd begon. Het pakte een voorsprong van 2 doelpunten en hield BFC op afstand. BFC toonde ook aan met ambities aan deze wedstrijd te beginnen. Het jonge, snelle team testte de defensie van Habo goed uit met gevarieerde aanvallen. Habo hield echter knap stand en groeide naar een hoog niveau toe in deze wedstrijd. Ondanks een offensieve dekking van BFC ging Habo hier goed mee om en wist het de gaten te blijven vinden. Beide teams bleven aan elkaar gewaagd en de rust werd bereikt bij een stand van 15-13 in het voordeel van Habo.

Na rust was het Habo wat als beste uit de kleedkamers kwam en de marge meteen weer op 4 goals bracht (17-13). BFC kwam echter weer terug en de gehele tweede helft zou bol staan van de spanning. Elke aanval was belangrijk en de spanning op de tribunes was goed voelbaar bij elk doelpunt, foute pass of scheidsrechterlijke beslissing. BFC bleef het proberen. Na 10 minuten spelen in de tweede helft kwam keeper Marius Tielemans in het veld. Marius onderscheidde zich direct met enkele knappe reddingen en was belangrijk voor de ploeg. Habo wist mede hierdoor een voorsprong te houden van 3 goals. Het slotoffensief was voor Guus van Lankveld. Met twee doelpunten op rij wist hij de wedstrijd definitief te beslissen en schoot Habo naar de 28-23 eindstand.

Na afloop was het groot feest. De dames kampioen en de heren namen met deze overwinning de 2e plaats over van Swift 2000. De topper tussen Snelwiek en Swift 2000 was namelijk nipt gewonnen door Snelwiek met 19-18. Dit betekent dat Snelwiek kampioen is geworden. Habo naar plaats 2 stijgt en het hiermee dus Swift 2000 voorbij is gegaan. De uitslagen geven aan dat de ploegen in deze 2e Divisie B aan elkaar gewaagd waren en de vorm van de dag steeds een erg bepalende factor bleek te zijn. Met nog 1 speelronde te gaan lijken de kaarten nu een heel eind geschud te zijn. Alleen om de plaatsen 2 en 3 kan het nog spannend worden. Habo speelt op 11 april tegen Swift Helmond haar laatste competitiewedstrijd. Bij winst stelt Habo de 2e plaats veilig en speelt het om promotiewedstrijden naar de 1e Divisie. Dat Snelwiek promoveert is echter ook nog geen garantie! Dit omdat het een samenwerkingsverband heeft met het al in de 1e Divisie uitkomende HARO. Beide ploegen mogen niet op eenzelfde niveau actief zijn, al doet HARO ook nog volop mee om promotie naar de eredivisie. Maar goed, vooralsnog niet te ver vooruit kijken en eerst op de wedstrijd tegen nummer-9 Swift Helmond concentreren. Daarna zien we wel verder wat de gevolgen zijn. Publiek is natuurlijk van harte welkom! De reisafstand naar Helmond is geen onoverkomelijke hindernis om niet te komen kijken. Habo speelt zaterdag 11 april, 20.25 uur in de VEKA hal. Wie weet tot dan!

Geef een reactie