Slap Habo ’95 ten onder bij Rapiditas
Rapiditas 1 – Habo ’95 1: 25-17 (12-7)

Na de mooie 29-23 overwinning op Hellas vorige week deed Habo goede zaken en blijft het meedoen om de bovenste plaatsen in deze spannende Tweede Divisie. Afgelopen zaterdag stond echter een lastige wedstrijd op het programma bij middenmoter Rapiditas in Weert. Waar vorige week alleen keeper Patrick Prijs fit was, was nu ook reservekeeper Martijn Kuipers weer hersteld van zijn enkelblessure. De veldspelers waren allemaal fit en zo kon trainer Damir Josipovic over veel keuzemogelijkheden beschikken deze wedstrijd.

De eerder gespeelde thuiswedstrijd tegen deze ploeg werd enkele maanden geleden met overtuigende cijfers gewonnen (32-24). Deze uitwedstrijd zouden de omstandigheden echter totaal anders zijn aangezien met een zacht opgepompte, harsloze bal gespeeld zou worden en dit duidelijk in het voordeel van de thuisploeg is. In de beginfase had Habo zichtbaar moeite met deze bal, lag het tempo laag en werden moeizaam mogelijkheden gecreëerd. Het was Rapiditas wat voor het eerst op voorsprong wist te komen. Door een penalty van Harold Verhoeven kwam Habo weer op gelijke hoogte, vervolgens was het Rapiditas wat door 2 afstandsschoten een 3-1 voorsprong wist te pakken. In de aanval bleef Habo het eerste kwartier onmachtig, wanneer er dan kansen gecreëerd werden, werden deze vaak jammerlijk gemist doordat de spelers onvoldoende grip op de bal hadden. In de verdediging stond Habo niet verkeerd, toch werden steeds enkele verslappingsmomentjes meteen genadeloos afgestraft door Rapiditas. Het liep zo zelfs uit naar 8-2. In de laatste 10 minuten leek Habo eindelijk wakker te worden en werd met ogenschijnlijk simpel spel nu wel de kansen doeltreffend afgemaakt. Habo kwam terug tot 9-5, maar door enkele 2-minutentijdstraffen en het niet goed reageren op afvallende ballen van de eigen keeper was het toch weer Rapiditas wat uit wist te lopen naar een 12-7 ruststand.

Het betere aanvalsspel in het tweede gedeelte van de eerste helft was een aanknopingspunt voor de tweede helft. Ondanks dat Habo het nog steeds moeite had met de bal werd het tempo opgeschroefd en hierdoor makkelijker de ruimtes in de Weertse defensie gevonden. Met name Rob Biemans werd op de cirkel enkele malen goed bereikt en hij wist wel raad met deze buitenkansjes. In de dekking had Habo de zaken aardig op orde, alleen vielen de tegengoals vaak nog te gemakkelijk bij terugkomende ballen van de keeper en ontbrak de echte scherpte. Desondanks wist Habo terug te komen tot aan 19-14. Vervolgens begonnen de Limburgse scheidsrechters bijna alles in het voordeel van Rapiditas te fluiten. Waar Habo bij het minste of geringste al een twee minutentijdstraf of onterechte penalty tegen kreeg, werd Habo deze in de aanval vaak onthouden en werden de Weertse overtredingen afgedaan met vrije worpen. Soms zelfs tegen het lachwekkende aan. Als men hier dan iets van zei werd men met een Limburgse tongval teruggewuifd. Het was duidelijk dat Habo aan een verloren wedstrijd bezig was. Terwijl bij bij Rapiditas in de slotfase weer alles de goede kant uitviel en zou het uiteindelijk nog uitlopen naar een 25-17 eindstand.

Een erg zure nederlaag voor de heren van Habo, het moet ook ten rade bij zichzelf want het speelde te slap om echt aanspraak te maken op een goed resultaat. Habo blijft op de 4 e plaats staan, terwijl de concurrentie wel allemaal wist te winnen. Komende zaterdag speelt Habo thuis tegen koploper DWS en kan dit als een soort laatste strohalm worden gezien, waarin Habo de titelstrijd weer helemaal open kan gooien. De wisselvalligheid zal er dan echter wel uit moeten en de heren hopen weer op veel Boekelse steun op de tribunes. Deze kunnen ze goed gebruiken, kom dus a.s. zaterdag allemaal naar sporthal De Burcht en moedig de heren aan!