Habo geeft zeker lijkende zege dramatisch uit handen

Habo ’95 1 – Heerle 1: 29-30 (14-10)

Afgelopen weekend stond de topper tegen nummer-2 Heerle op het programma. Er stond veel op het spel. Bij een overwinning van Habo zou het Heerle naderen en zich steviger vestigen in de top van de ranglijst. T.o.v. van Heerle zou het dan 1 verliespunt minder hebben, met nog één wedstrijd tegoed. Heerle is een taaie tegenstander waar Habo het de laatste jaren nooit makkelijk tegen heeft gehad, maar vaak (voornamelijk in thuiswedstrijden) de wedstrijden wel winnend wist af te sluiten. De eerder gespeelde uitwedstrijd waren beide ploegen al aan elkaar gewaagd. Deze wedstrijd eindigde namelijk in een 28-28 gelijkspel.

De wedstrijd begon opnieuw gelijkopgaand. Het was Habo wat in de eerste 5 minuten een voorsprong van 3-1 wist te nemen. Heerle stelde snel orde op zaken en wist terug te komen tot 3-3. Habo sloeg een klein gaatje en zou deze gedurende de eerste helft in stand houden. Waar beide teams in het eerste kwartier makkelijk tot scoren kwamen, was het tweede kwartier voor de defensie van beide teams. De aanvalspatronen leidden niet meer tot de gewenste openingen in de vijandelijke defensies. Habo leed enkele malen slordig balverlies, terwijl Heerle ook niet bij machte was iets terug te doen. In de slotfase van de eerste helft kwam Habo weer op stoom en vergrootte de marge naar een ruststand van 14-10.

Ondanks de onderbreking ging Habo de tweede helft door waar het gebleven was en overrompelde Heerle volledig. In een tijdbestek van 10 seconden wist Habo twee doelpunten achter elkaar te scoren en Heerle wist even niet meer ze het moesten zoeken. Even later werd het zelfs 18-10 in het voordeel van Habo en leek het de wedstrijd voortijdig te beslissen. Na deze sterke fase van Habo kwam ook Heerle weer tot scoren en knabbelde beetje bij beetje van de voorsprong van Habo af. Heerle wist de voorsprong terug te brengen tot een verschil van 4 goals. Even later was het weer Habo wat de klok sloeg en bracht de marge weer terug naar 8 goals (27-19). Met nog 10 minuten te spelen kende Habo een terugval. In de verdediging werd verzuimd rugdekking aan elkaar te geven en hier wist Heerle enkele malen van te profiteren. Habo raakte van slag, ging forceren en onzorgvuldig spelen. Heerle voelde dat het nog een kans had en wist deze met beide handen aan te pakken. De comfortabele voorsprong van Habo verdween als sneeuw voor de zon en een minuut voor tijd kwam Heerle zelfs op gelijke hoogte. In de zenuwslopende slotfase koesterde Habo niet het balbezit en schoot 15 seconden voor tijd onnodig op goal. In de snelle omschakeling vond Heerle de vrije man op de cirkel, deze deelde Habo de genadeklap uit en zette de wedstrijd totaal op zijn kop. Met nog 6 seconden op de klok ging Habo voor zijn laatste kans, maar kon helaas niets meer uitrichten met deze onnodige nederlaag als gevolg.

Vol ongeloof zaten Habo-spelers en publiek na de wedstrijd helemaal stuk. Hoe is het mogelijk dat we dit nog uit handen geven vroeg iedereen zich af? Heerle had hier geen boodschap aan, kende een geweldige comeback en besliste deze thriller in de absolute slotfase. Habo zakt terug naar de brede subtop, terwijl Heerle een gaatje slaat en mee blijft doen om de plaatsen bovenin. Komend weekend speelt Habo de volgende wedstrijd uit tegen het Arnhemse UDI ’96. Op papier is dit een laagvlieger en zou dus geen probleem moeten zijn voor de mannen van Habo. Het beste medicijn om de kater van afgelopen weekend weg te werken is om a.s. zondag te winnen. Iedereen weet wat er te doen staat!

Geef een reactie