HABO wint opnieuw van White Demons
Na de enigszins moeizame overwinning van vorige week op Swift is het zaak voor de dames van Habo om weer naar de vaste vorm toe te groeien. Er zal elke week weer geknokt moeten worden en geen enkele tegenstander zal zich als vanzelf gewonnen geven. Deze week is de tegenstander White Demons uit Berkel-Enschot, altijd een gevaarlijke outsider. In de thuiswedstrijd in oktober bleek White Demons een ideale tegenstander voor een leuk potje handbal.
Meteen vanaf het begin nam Habo het heft in handen. Voor de wedstrijd werden nog even de afspraken in de dekking op een rijtje gezet, en dat bleek erg nuttig, want het duurde best een hele tijd voordat White Demons het doel gevonden had. Habo had er op dat moment al drie inliggen. Met name Inge van Lankveld was vanaf de cirkel weer uitstekend op dreef. Ook de opbouwers van Habo lieten van zich horen. Met grote regelmaat werd het houtwerk op alle mogelijke plekken getest en het bleek onverwoestbaar. Als in deze fase het geluk Habo een beetje beter gezind was geweest, had er binnen de kortste keren een grote uitslag op het bord gestaan. Toch weten de opbouwers voldoende druk te genereren om ruimte te krijgen voor een vrije man. Ook deze keer werd die vrije man vaak gevonden in de hoek: zowel links als rechts kan Habo met scherp schieten. Met een solide dekking onder aanvoering van een gedreven Jesse Peters stond er bij het aanbreken van de rust 6-9 op het bord in het voordeel van een zelfverzekerd Habo.
Na de rust veranderde de wedstrijd nogal van karakter door het optreden van een veel te dominant aanwezig scheidsrechterlijk koppel. Zowel binnen als buiten het veld werd er niets over het hoofd gezien, zelfs niet de positie van de wisselbank kon in hun ogen niet door de beugel, zodat de bank maar liefst dertig centimeter opgeschoven moest worden. Elke overtreding, zelfs de geringste, werd aanleiding om twee-minuten straffen uit te delen. Het leidde er toe dat speelsters van beide teams onzeker gingen spelen en dat het spel aanhoudend onderbroken werd. Het zou verder een matte wedstrijd worden. Intussen kon Habo toch langzaam maar zeker zijn voorsprong uitbouwen naar een marge van 6 doelpunten. De overwinning leek daarmee een feit, ware het niet dat de scheidsrechters op een gegeven moment zelfs twee spelers tegelijk wegstuurden waardoor er toch weer mogelijkheden ontstonden voor White Demons. Maar met een fraai afstandsschot maakte Irene Hanenberg korte metten met deze droom en hengelde Habo de punten binnen. Eindstand 17-19. De dames blijven daarmee in het spoor van koploper Helios dat in dit weekend exact dezelfde uitslag haalde tegen Swift. De competitie zou nog wel eens heel spannend kunnen worden. Komende woensdag wordt er gebekerd tegen Tremeg en volgende week zaterdag komt HMC op bezoek. Uw steun is daarbij van harte welkom.
Scores HABO: Inge van Lankveld (7), Irene Hanenberg (4), Myrne Donkers (3), Alice van de Horst (2), Linda Prijs (2), Jesse Peters (1).

Geef een reactie