HS1 Habo’95 – Hellas 3

0

Habo ’95 boekt volgende thuisoverwinning op Hellas
Habo ’95 1 – Hellas 3: 29-23 (15-9)

Na de flinke nederlaag tegen Quintus 3 vorige week, stond voor de heren van Habo afgelopen weekend een volgende wedstrijd op het programma tegen een ervaren Haags team. Ditmaal mocht Habo thuis aantreden tegen Hellas 3. De eerder gespeelde uitwedstrijd werd door Habo in Den Haag met 27-22 verloren en liet men zich toen aardig in de luren leggen. Hopelijk heeft Habo wat geleerd van beide nederlagen. De selectie was vrijwel compleet. Koen Vink was voldoende hersteld van zijn schouderblessure en kon weer meespelen. Alleen bij de keepers zit Habo wat krapper in zijn jasje. Ruud Verwijst had op zijn werk een wiek in zijn duim gezaagd, terwijl Martijn Kuipers op de laatste training door zijn enkel is gegaan.

Evenals vorige week begon Habo weer dramatisch aan de wedstrijd. Onnodig balverlies leverde een 0-1 snelle achterstand op. In het vervolg was Habo in de aanval wederom ondermaat en werd in de dekking onvoldoende gereageerd op de lepe Haagse afstandschutters. Helaas kon zo gemakkelijk uitlopen naar 0-3 en nu was de maat vol voor Habo! De dekking pepte zichzelf een keer extra op en ook de wel fitte keeper Patrick Prijs onderscheidde zich met enkele knappe reddingen. Vanuit deze betere dekking kon Habo enkele malen op bekende wijze opstomen via enkele break outs en 2e fase aanvallen. In kort tijdbestek werd de achterstand ongedaan gemaakt en liep Habo uit naar 5-3. Het vervolg van de deze eerste helft begonnen de Hagenaren meer te tetteren en probeerden Habo hiermee uit het spel te halen. De scheidsrechters lieten veel toe, maar Habo liet zich echter niet gek maken en ging stoïcijns door met scoren. Doordat ook de dekking redelijk goed stand bleef houden, breidde Habo de voorsprong verder uit naar een 15-9 ruststand.

Waar het in de eerste helft allemaal erg voorspoedig leek te gaan liet Habo zich in het begin van de tweede helft teveel meeslepen in het trage handbal van Hellas. Het incasseerde zo enkele onnodige en makkelijke tegentreffers. In de aanval liet Habo zich nu wel steeds gekker maken door de praatjes en slimmigheidjes van de Hagenaren en ging het meer tegen zichzelf spelen. Desondanks was daar Stef van Lankveld die met enkele kanonskogels zijn team door deze moeilijke fase heen leek te helpen. Waar de scheidsrechters in de eerste helft nog veel toelieten, bleken ze in de tweede helft enkele lichte vergrijpen opeens heel hard te bestraffen. Hellas was stond even zelfs maar met 3 veldspelers op het veld. Habo wist hier onvoldoende van te profiteren en liep zelf ook tegen enkele zwaar bestrafte 2-minutenstraffen en penalty’s aan. Hellas kon even nog terugkomen tot aan 25-21. In de slotfase stelde Habo na een moeizame tweede helft alsnog orde op zaken en was onder meer Koen Vink enkele malen doeltreffend. De wedstrijd zou uiteindelijk winnend afgesloten worden met 29-23.

Habo blijkt thuis onverslaanbaar en wist alle gespeelde wedstrijden in sporthal De Burcht nog te winnen. Natuurlijke mede door de hondstrouwe supportersschare, die ook deze wedstrijd hun ploeg weer luidruchtig aanmoedigde. Op de ranglijst behoudt Habo de 4 e plaats, echter nog steeds maar 2 punten achter koploper DWS. In de stand lijkt nu een duidelijke schifting te komen tussen een top 4, 4 ploegen in de middenmoot en 4 ploegen die duidelijk een stukje minder zijn dan de bovenste acht. Aanstaande zaterdag speelt Habo uit bij Rapiditas in Weert. Een lastige uitwedstrijd die wederom gewonnen zal moeten worden om druk te kunnen blijven uitoefenen op de bovenste ploegen.

Share.

Comments are closed.