Zwak Habo ’95 kansloos ten onder bij Quintus
Quintus 3 – Habo ’95 1: 37-24 (19-11)

Na de knappe overwinning op koploper Witte Ster vorige week stond afgelopen zondag een lastige uitwedstrijd op het programma. Het moest afreizen naar Kwintsheul om daar aan te treden tegen Quintus 3. Een ervaren team met zelfs enkele spelers met eredivisieervaring. Makkelijk zou Habo het dus niet krijgen. Verder konden Stef van Lankveld (werkverplichtingen) en Koen Vink (schouderblessure) helaas niet meespelen, een flinke aderlating voor de ploeg. De eerder gespeelde thuiswedstrijd was door Habo met 22-19 gewonnen, maar dit was geen enkele garantie voor deze wedstrijd. De verschillen in de top-8 van deze competitie zijn klein en de vorm van de dag is een hele bepalende factor in deze competitie.

Deze bleek bij Habo in de beginfase sowieso niet aanwezig te zijn. Quintus heeft enkele goede afstandschutters en deze konden in de eerste minuten te makkelijk aanleggen en scoren. In de aanval was Habo enkele malen erg slordig in de passing en afronding. Binnen een mum van tijd stond Habo dan ook al tegen een 5-0 achterstand aan te kijken. Habo paste de dekking iets aan en begon nu in de aanval ook beter rond te spelen. Dit resulteerde eindelijk in de eerste doelpunten en begon Habo ook eindelijk te handballen. Habo knabbelde iets van de achterstand af bij 9-5, maar daarna was het helaas toch weer Quintus wat verder uit kon lopen. Wederom door enkele missers in de aanval kreeg Habo in de tegenstoot enkele doelpunten om de oren, verder werden de lopende mensen niet altijd goed overgenomen en wist Quintus wel raad met deze buitenkansjes. Bij het rustsignaal was Habo al op een flinke achterstand gezet van 19-11.

De tweede helft begon Habo waar het in de eerste helft geëindigd was. Quintus knalde van afstand een bal binnen, vervolgens gaf Habo in de aanval de bal zomaar aan een speler van Quintus en had deze vrij baan tot aan het doel van Habo (dit zou helaas niet de enige keer deze wedstrijd blijken). De wedstrijd was daarmee snel definitief beslist en voor Habo was het zaak de schade te beperken en lering te trekken uit de gemaakte fouten in deze wedstrijd. Met name in de aanval werd Habo eindelijk wakker, door vaak gewoon simpel spel wist het de nodige kansen te creëren en ook af te maken. In verdediging bleef Habo echter moeite houden met de makkelijk scorende schutters van Quintus en waren het vaak nog teveel verschillende eilandjes i.p.v. een team. Dat Quintus vanuit de laatste vrije worp over een blok van 6 man ook nog een goal wist te scoren zegt helaas genoeg over het beeld van deze wedstrijd. Quintus zou uiteindelijk zegevieren met 37-24 en Habo kon dus met een teleurstellende nederlaag weer richting huis.

Na de overwinning op de koploper vorige week is Habo weer met beide voeten op de grond neergezet. Door deze nederlaag zakt Habo naar plek 4 op de ranglijst. Het verschil in de top-8 blijft klein. Habo staat bijvoorbeeld nog steeds maar 2 punten achter de nieuwe lijstaanvoerder DWS, echter ook maar 4 punten voor op nummer-8 Rapiditas. Het blijft dus ongemeen spannend in deze competitie. A.s. zaterdag speelt Habo thuis tegen nummmer-5 Hellas 3. Hier heeft het de eerder gespeelde uitwedstrijd helaas van verloren en dus ook nog wat recht te zetten! Support kunnen de heren hierbij wederom goed gebruiken!