Habo ’95 sleept zege uit het vuur tegen Quintus 2
Habo ´95 1 – Quintus 2: 23-22 (14-11)

Vorige week leverden de Heren van Habo een knappe prestatie in Rotterdam tegen medekoploper HARO. 40 minuten van de wedstrijd was Habo de bovenliggende partij en stond het op een knappe voorsprong. Een mindere fase in de tweede helft zorgde ervoor dat HARO uiteindelijk toch de winst (27-24) naar zich toetrok. Dit weekend stond er weer een thuiswedstrijd op het programma en kwam nummer-4 van de ranglijst; Quintus 2 op bezoek in sporthal de Burcht. De eerder gespeelde uitwedstrijd werd (onder toezicht oog van o.a. Ajax-trainer Frank de Boer) door Habo knap gelijkgespeeld met 23-23. Quintus 2 was dus een tegenstander die Habo wel ligt. Zou er in de thuiswedstrijd wel een overwinning in het verschiet liggen?

Het was in ieder geval Habo wat als beste aan de wedstrijd begon. Mede door enkele doeltreffende afstandsschoten stond Habo snel op het goede spoor. De verdediging zat bovendien ook aardig in elkaar. In het doel begon keeper Patrick Prijs ook met enkele lekkere reddingen en een penaltystop. Habo hield de gehele eerste helft een voorsprong van 2/3 doelpunten. Quintus 2 bleef aanhaken, onder meer door enkele lepe goals van de ervaren rechteropbouwer. Ondanks de voorsprong speelde Habo niet zo goed in vergelijking met vorige week. Hiervoor miste het in de aanval teveel kansen en was het in de verdediging enkele malen niet alert genoeg. Desondanks werd met deze manier van spelen wel de rust bereikt bij een stand van 14-11 in het voordeel van Habo.

De tweede helft was het zaak zo door te gaan en de wedstrijd proberen vroegtijdig te beslissen. Er moest daarvoor wel echt een tandje worden bijgeschakeld. Ondanks deze woorden bleef het een tamme wedstrijd. Habo wist in de aanval haar doelpunten te scoren. Soms echt op zo’n eenvoudige manier, dat iedereen dacht waarom kan dit niet vaker? De voorsprong werd uitgebreid naar een marge van 5 doelpunten. Toch sloop er op één of andere manier de gemakzucht in. Enkele penalty’s en kansen werden wederom gemist. Quintus 2 profiteerde hier optimaal van en voelde dat een nederlaag nog voorkomen zou kunnen worden. In de slotfase van de wedstrijd was bij Habo de organisatie zoek. In de aanval werden te moeilijke ballen gespeeld, terwijl bij Habo in de verdediging plots de 2-minutentijdstraffen in rap tempo opvolgden. In de slotfase was er viermaal 2-minuten voor een Habo-speler. Habo zag de voorsprong vervolgens in rap tempo slinken. Gelukkig voor Habo hield het in de slotminuten stand en werd met de hakken over de sloot de 23-22 zege veilig gesteld.

Door deze zege neemt Habo weer enigszins afstand van de onderste 3 plaatsen op de ranglijst in deze 1e Divisie. Het staat momenteel stabiel op de 11e plaats. Maar o.a. de 9 e plaats ligt nog binnen handbereik. Komende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal komt het Haagse WHC op bezoek. Dit is de huidige nummer-7 van de ranglijst. De eerder gespeelde uitwedstrijd werd door Habo knap met 19-25 gewonnen. Is dit a.s. thuiswedstrijd weer mogelijk? Het publiek kan hierin een belangrijke steun in de rug zijn. Kom daarom dus allemaal weer naar sporthal de Burcht. Alle support is welkom!

Geef een reactie