Habo lijdt vierde nederlaag op rij
Op zaterdag reisden de dames van Habo af naar het verre Margraten voor de zestiende competitiewedstrijd van het seizoen. In de eerste ontmoeting was Habo nog het betere team in een lastige maar prima gespeelde wedstrijd. Maar in de laatste weken gaat het even wat minder met Habo en na drie nederlagen op rij zou deze tegenstander een mooi doelwit kunnen zijn om de negatieve spiraal te doorbreken. Dat Margraten niet echt hoog op de ranglijst staat, wil in deze klasse niet zo veel zeggen, waar letterlijk iedereen van iedereen kan winnen. Vorige week speelde Margraten nog gelijk tegen de kampioenskandidaat ESC.

Habo begon goed aan de wedstrijd en had twintig minuten lang een licht overwicht zonder echt ver weg te lopen. Maar naast mooie doelpunten waren er ook veel missers voor open doel. Met een stand van 5-7 voor Habo leek er nog niets aan de hand. Pas achteraf zou duidelijk zijn dat de kiem van de nederlaag in deze periode lag. Als Habo niet zo slordig met de kansen was omgesprongen had er een flinke voorsprong op het bord gestaan. Nu kroop Margraten langzaam maar zeker langszij en in de laatste vijf minuten van de eerste helft draaiden zij de stand om: van 8-9 voor Habo werd het 13-9 voor Margraten.

Na een goed begin van de tweede helft zakte het spel van Habo toch weer snel in. Enkele slordige dekkingsfouten leidden tot onnodige tegentreffers en het spook van de gemiste kansen wilde maar niet verdwijnen. Ook de veel te aanwezige scheidsrechters kwamen het spel van Habo niet ten goede. Een fronsende blik kon al voldoende reden zijn voor een tijdstraf en een licht emotionele reactie bij het snoeihard torpederen van een ploeggenoot werd eveneens uitgelegd als kritiek op de leiding van de ego’s in black: eruit. Intussen kon Margraten behoorlijk uitlopen naar 18-12 en leek de wedstrijd voorbij. Habo schakelde nog een tandje bij en vocht zich toch weer terug tot 20-18 onder andere door een paar mooie treffers van Myrne Donkers die vandaag in goeden doen was. Even leek het er op dat Habo de wedstrijd nog zou kunnen kantelen, maar een nieuwe tijdstraf gooide definitief roet in het eten. Met de zoveelste strafworp en een overtalsituatie liep Margraten uit naar 22-18 en uiteindelijk een eindstand van 23-20. Al met al een nederlaag die niet echt nodig was geweest en dat is jammer. In het laatste deel van de competitie zijn er nog vier wedstrijden te gaan en daar moet zeker nog een aantal punten gepakt kunnen worden. De eerste wedstrijd is thuis tegen VHC uit Valkenswaard en dat is een geduchte tegenstander, die misschien wel recht op de titel afstevent. Een stunt tegen hen zou HABO een gigantische boost kunnen geven.

Scores Habo: Myrne Donkers (8), Linda Prijs (4), Alice van der Horst (3), Iris Donkers (2), Jesse Peters (1), Miriam van Erp (1), Kristel van Sleeuwen (1).

Geef een reactie