Habo ’95 in rommelig duel thuis onderuit tegen Sittardia

Habo ´95 1 – Sittardia 1: 29-34 (17-17)

Na de onnodige nederlaag vorige week bij Swift Roermond (37-35) stond afgelopen weekend voor Habo weer een wedstrijd tegen een directe concurrent op het programma. Ditmaal kwam Sittardia op bezoek in sporthal de Burcht. Beide ploegen bevonden zich op dat moment op een gedeelde 10e plaats op de ranglijst, wederom een echt ‘4-puntenduel’ dus. De eerder gespeelde uitwedstrijd werd door Habo in de absolute slotfase winnend afgesloten met 20-21. Sittardia kwam dus voor revanche, lieten de mannen van Habo het zover komen?

Het was Habo wat in dit duel het beste uit de startblokken kwam. De eerste twee aanvallen waren namelijk beiden meteen doeltreffend. Habo zou de eerste tien minuten deze marge van twee doelpunten behouden. Bij een tussenstand van 7-5 veranderde het spelbeeld en wist Sittardia zich steeds beter in de wedstrijd te knokken. Habo verloor in deze fase keeper Alex van Boxtel met een kuitblessure. Verder miste het enkele 100% kansen (in de break-outs en penalty’s), waarmee het Sittardia terug in de wedstrijd hielp. Ditmaal was het Sittardia wat een voorsprong van enkele doelpunten wist te pakken. In de slotfase toonde Habo juist weer veerkracht. Bij een stand van 15-17 raakte Frank Donkers bij het nemen van een penalty de Sittardse keeper ongelukkig op zijn hoofd. Volgens de spelregels is dit helaas een rode kaart en verloor Habo vlak voor rust dus nog een speler. Ondanks deze tegenslag wist Habo snel de 16-17 te scoren. In de slotfase van de eerst helft kreeg Habo nog een 9-meter vrije worp. De tijd was intussen al verstreken, maar Habo moest deze vrije worp nog nemen. Stef van Lankveld ging hierachter staan en schoot de bal knap over 6 verdedigers en voorbij de Sittardse keeper in de kruising. Zo gingen beide ploegen met een gelijke stand de rust in.

De slechte momenten uit de eerste helft kwamen terug in de beginfase van de tweede helft. Habo mistte opnieuw een penalty en break-outs. Waar Habo dit naliet profiteerde Sittardia juist optimaal van deze fouten en maakte het hierin het verschil. Sittardia nam een voorsprong van 4 doelpunten en Habo leek geslagen. Ook in verdedigend opzicht bleef Habo veel te makkelijk haar doelpunten tegen krijgen. Even kende Habo nog een opleving en naderde het Sittardia bij 23-24 tot op één doelpunt. Daarna verviel Habo weer in haar oude fouten en bleef het erg chaotisch spelen. Sittardia sloeg vervolgens het beslissende gat en Habo bleef achter de feiten aanlopen. De eindstand werd uiteindelijk bereikt bij een stand van 29-34.

Door deze nederlaag zakt Habo één plaats op de ranglijst naar de 11e plek. Qua doelpuntenproductie zit het de afgelopen wedstrijden goed, alleen krijgt het veel te veel doelpunten tegen. Er zal dus aan de dekking gewerkt moeten worden de komende weken. Komende week heeft Habo een moeilijke uitwedstrijd op het programma staan. Het speelt dan uit in Rotterdam tegen medekoploper HARO. De eerder gespeelde thuiswedstrijd werd door Habo met 27-30 verloren. Dus het heeft zeker wel een kansje, al zal het qua spel wel stukken beter moeten, dan het afgelopen wedstrijden gegaan is.

Geef een reactie