Habo ’95 de sterkste in streekderby

Habo ’95 1 – Swift Helmond 1: 28-23 (15-12)

Door de wisselvallige resultaten van de laatste weken is Habo inmiddels afgezakt naar de 4e plaats op de ranglijst in de 2e Divisie B. Afgelopen zaterdag kwam streekgenoot Swift Helmond op bezoek in sporthal De Burcht. Een ploeg die vorig jaar overtuigend kampioen wist te worden in de Hoofdklasse. Het hield toen o.a. het talentvolle Olympia ’89 onder zich. In deze Osse ploeg moest Habo vorige week dinsdag nog zijn meerdere erkennen. Bij de rust stond het al op een 20-14 achterstand. De tweede helft herstelde Habo zich maar was het niet meer bij machte om bekeruitschakeling van zich af te wenden. Het ging in een aantrekkelijk duel uiteindelijk met 32-29 ten onder. Swift Helmond heeft in de eerste seizoenshelft veel last gehad van blessures en mede hierdoor bevindt het zich momenteel op de 9e plaats van de ranglijst. Habo moest dus waken voor onderschatting en werd hier door coach Damir Josipovic ook op geattendeerd. Damir is in het verleden 3 seizoenen lang trainer geweest van Swift Helmond en wilde deze wedstrijd dan natuurlijk ook maar al te graag winnen!

De wedstrijd begon gelijkopgaand. Habo wist via een break-out de eerste voorsprong te pakken, maar doordat het in de aanval verder te aftastend begon, wist het Swift Helmond niet meteen op afstand te zetten. Beide teams mistten de creativiteit om echte uitgespeelde aanvallen aan het publiek te tonen. Het moest het beide hebben van individuele bevliegingen, waardoor het toch tot scoren kwam. Qua score was Habo de gehele eerste helft licht in het voordeel. Beide teams gingen uiteindelijk rustten met een 15-12 tussenstand in het voordeel van Habo.

De tweede helft moest het niveau een stuk beter. In de eerste 10 minuten van de tweede helft stond de dekking dan ook als een huis en hoefde (Helmondse!) doelman Patrick Prijs maar één keer de bal uit het doel te halen. Habo leek de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, totdat Swift Helmond halverwege de tweede helft nog even aanzette. Het wist van 23-15 terug te komen tot 23-20 en Habo wankelde. Penalty-killer Harold Verhoeven bracht Habo weer in veilige haven (24-20) en dit leek de genadeklap voor Swift Helmond. De zege kwam niet meer in gevaar en Habo wist uiteindelijk nog uit te lopen naar een 28-23 eindstand.

Door deze overwinning behoudt Habo zijn positie vast in de subtop van deze ranglijst. Na de kerstvakantie speelt Habo op 10 januari zijn volgende thuiswedstrijd tegen nummer-3 Rapiditas uit Weert. Hier staat tegenwoordig oud Habo-coach Karin van Erp aan het roer en zij doen het dus niet onverdienstelijk. Mocht Habo nog iets willen deze competitie, zal het deze thuiswedstrijd moeten winnen! Fijne feestdagen!

Geef een reactie