Habo besluit eerste competitiehelft met prima overwinning

Op zaterdagavond treft Habo thuis in de Burcht het team van Bergeijk, dat deze competitie verrassend goed meedraait en samen met Habo op de tweede plek in de ranglijst staat achter koploper Helios. Een echte vierpuntenwedstrijd dus, die gewonnen moet worden om in de race te blijven. De laatste jaren vielen ontmoetingen tegen Bergeijk vrijwel altijd uit in het voordeel van Habo, maar dat is geen enkele garantie voor de komende wedstrijd.

De wedstrijd begon met Moniek Peters op de voor haar ongebruikelijke cirkelpositie door het ontbreken van Inge van Lankveld. Geen gemakkelijke opgave, maar Moniek is een alleskunner die wel wat gewend is. Zij zou een prima wedstrijd afleveren. Lange tijd ging de wedstrijd gelijk op, waarbij het gevaar van Bergeijk vooral vanuit de hoeken kwam. Door de compacte dekking ontstond daar de ruimte en zeker in het begin kon Bergeijk daar veel te gemakkelijk gebruik van maken. In balbezit probeerde Habo meestal de lange bal in de break. Dat leverde zowel veel knullig balverlies als fantastische goals op. Niemand kan zo’n effectieve break lopen als Myrne Donkers. Zij zou weer een groot aandeel in de score hebben. In de eerste helft was het stuivertje wisselen, waarbij alleen Habo er in slaagde om één keer een marge van twee goals te creëren: het bleef heel lang 8-6, maar Bergeijk wist de achterstand weer weg te werken en zelfs weer op voorsprong te komen op 10-11. Habo zou nog voor rust de stand rechttrekken door de inzet van Linda Prijs die weliswaar niet veel scoorde maar wel veel 7-meter worpen meekreeg. Psychologisch belangrijk was de treffer pal voor rust van Moniek Peters: 12-11.

Vol tactische tips over hoe de ruimte te gebruiken die ontstond door de mandekking op Irene Hanenberg begon Habo aan de tweede helft. Habo kreeg langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd. Tot 14-14 kon Bergeijk nog redelijk bijblijven maar toen schakelde Habo even een tandje bij en liep in luttele minuten uit naar 17-14 onder andere door enkele prachtige afstandsschoten van Irene Hanenberg. Bergeijk kon in de uitstekende dekking van Habo het gaatje niet meer vinden en ging steeds meer het vruchteloze schot van afstand proberen. Habo drukte door met een gevaarlijke Iris Donkers op de middenopbouw. Via 20-16 kwam er een eindstand van 24-17 op het bord. Een uitstekende overwinning voor Habo, dat in januari vol goede moed de achtervolging op Helios kan inzetten.

Scores Habo: Irene Hanenberg (9), Myrne Donkers (6), Moniek Peters (3), Iris Donkers (2), Alice van der Horst (2), Linda Prijs (1), Jesse Peters (1).

Geef een reactie