HABO aan kop na uitstekende pot tegen HVW
In de eerste helft van de competitie leden de dames van Habo twee keer een nederlaag, een keer tegen Helios uit Uden en een week later tegen HVW uit Wanroij. Werd vorige week al sportief revanche genomen op de belangrijkste concurrent voor de titel Helios met een fraaie 26-23 overwinning, deze week was HVW aan de beurt om bij Habo over de spreekwoordelijke knie te gaan. Het sterkste punt van HVW ligt zeker op het mentale vlak. Ze geven gewoon nooit op: een niet te onderschatten tegenstander dus. Maar juist op dat mentale vlak heeft ook Habo in de laatste wedstrijden veel gewonnen. Nu de competitie in een beslissende fase gekomen is, is de wedstrijdbeleving er beslist op vooruit gegaan. En omdat in de race naar de titel het doelsaldo plotseling heel belangrijk geworden is, moet er niet alleen gewonnen worden, maar liefst ook nog heel ver.
Het duurde even voordat de score geopend werd. Beide teams wilden vooral geen risico lopen in de defensie en opereerden een beetje afwachtend. Maar toen Habo eenmaal de opening gevonden had, was er ook meteen geen houden meer aan. De stand liep soepel op naar 0-4, waarbij met name Inge van Lankveld het vizier op scherp gezet had. In de volgende tien minuten wist HVW nog terug te komen tot 3-5, maar als vervolgens Alice van der Horst de penalties gaat nemen, wordt het duidelijk dat Habo vandaag het sterkste is. Het is vooral in de dekking, waar Habo het verschil weet te maken. Onder de sterke regie van Jesse Peters wordt de defensie strak georganiseerd; er is voor HVW geen doorkomen aan en als er al iets doorkomt is dat een prooi voor doelvrouw Kim Klokgieter die vandaag andermaal een degelijke prestatie afleverde. De stand loopt dan ook snel op. Op een zeker moment is er zelfs een verschil van 10 doelpunten en met de rust staat er 7-15 op het bord.

In de tweede helft verandert het beeld van de wedstrijd niet. Terwijl de breaks maar blijven lopen, wordt er achter niets weggegeven. Op een kleine periode na waarin de concentratie even wat minder was en er wat slordigheden inslopen, was Habo vandaag oppermachtig. En als aan het einde van de wedstrijd Kristel van Sleeuwen nota bene als invaller ook nog twee doelpunten meepikt mag de conclusie zijn dat Habo in uitstekende doen is. Een dik verdiende overwinning met de eindstand 16-27, waarmee ook het doelsaldo een flinke oppepper krijgt.
En als dan het bericht binnenkomt dat concurrent Helios tegen Someren de punten heeft laten liggen, kan het op deze prachtige zondag helemaal niet meer stuk. Met nog vier wedstrijden te gaan staat Habo alleen aan kop. Wie had dat pakweg een maand geleden durven denken?
Volgende week komt EMM uit Middelburg naar Boekel. Habo kan uw ondersteuning goed gebruiken.

Scores HABO: Inge van Lankveld (12), Alice van de Horst (5), Linda Prijs (5), Iris Donkers (2), Kristel van Sleeuwen (2), MyrneDonkers (1).

Geef een reactie