HABO’95 verrassend eenvoudig langs PSV2

De tegenstander van deze week is het tweede team van PSV, dat al enkele jaren in de hoofdklasse meedraait. In het nieuwe seizoen kenden zij tot nu toe twee nipte nederlagen, onder andere tegen titelkandidaat Handbal Venlo, dat een week eerder met ruime cijfers van HABO gewonnen had. Maar omdat je bij een tweede team nooit weet wie er beschikbaar zijn kun je elke wedstrijd voor verrassingen komen te staan. Deze keer stond er een combinatie van veel jeugd en enkele ervaren speelsters tegenover HABO.

Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor HABO. Onder andere met twee fraaie treffers van Iris Donkers kon HABO uitlopen naar 1-4, even later gevolgd door een 2-6 voorsprong. Onder andere door een paar vlot uitgedeelde tijdstraffen kregen de dames van PSV de kans om terug te komen in de wedstrijd en de stand weer gelijk te trekken. Maar toen iedereen dacht de wedstrijd nu echt zou beginnen, schakelde HABO een tandje bij en liep onder aanvoering van een gedreven Iris Donkers uit naar een afgetekende 7-11 ruststand.

Na de rust was HABO lange tijd heer en meester. In twintig minuten wist het arme PSV niet één keer te scoren, terwijl HABO rustig de score kon opvoeren naar een ongekende 7-20 voorsprong. Snelle breaks van Alice van der Horst en Myrne Donkers en prima combinaties tussen opbouwers en cirkellopers moesten wel leiden tot kansen en doelpunten. Maar de onmacht van PSV was natuurlijk voor een groot deel ook de verdienste van een goed georganiseerde verdediging, waar de opdracht was om binnen de negen meter bijtijds aan te pakken. PSV bleek in ieder geval niet in staat het gat te vinden. En wat er al doorkwam werd ook deze keer weer kundig verwerkt door een prima sluitpost in de persoon van Kim Klokgieter. Met de wedstrijd lang en breed in de pocket werd de slotfase erg rommelig en slordig. HABO ging een beetje freewheelen, de scheidsrechter voegde er nog wat onnodige tijdstraffen en enkele vreemde beslissingen aan toe en PSV greep zowaar de kans om de stand op het oog nog wat dragelijker te maken. Aan het einde stond er 15-22 in het voordeel van HABO op het bord. Al met al een onverwacht gemakkelijke overwinning.

Scores HABO: Alice van der Horst (6), Iris Donkers (5), Myrne Donkers (5), Rieneke van de Boom (2), Miriam van Erp (2), Moniek Peters (1), Jesse Peters (1).

Geef een reactie