HABO’95 speelt ESC ’90 volledig zoek.
Afgelopen zaterdag speelde HABO in sporthal de Burcht tegen het Limburgse ESC uit Stein. In de laatste weken is HABO in steeds betere vorm komen te verkeren en ESC had dat kunnen weten, maar het was duidelijk niet goed bij de les. Waar vooraf de handbalgoeroes HABO als een van de zwakkere teams inschatten en ESC tipten als een mogelijke titelkandidaat, bleek de werkelijkheid totaal anders te zijn.

In de eerste vijf minuten ging het nog mooi gelijk op, waarbij ESC wel degelijk indruk maakte met veel dreiging in de aanval en veel variatie in hun spelpatronen en prachtige combinaties naar de cirkelloper. Maar de dames van HABO besloten om niet onder de indruk te raken en uit te gaan van eigen kracht. De score werd geopend met een mooie passeeractie van Iris Donkers even later gevolgd door een scherpe goal uit de rechterhoek van zus Myrne. ESC wist in de beginfase nog wel aardig bij te blijven op 2-2 en 4-3, maar het had erg veel moeite met de dekking die vandaag stond als een huis. Er volgde een boeiende fase waarin van beide zijden in hoog tempo gescoord werd, maar waarin HABO steeds nadrukkelijker het initiatief naar zich toe trok. Van 5-4 na zo’n 10 minuten ging het in één ruk door naar 12-6 op het bord na 15 minuten spelen. Je zag de twijfel in het spel van ESC toeslaan: dit was duidelijk niet de tegenstander waar ze op gerekend hadden. Habo denderde door. Met overtuigende dreiging in het midden en vervolgens afronden vanuit de hoeken werd de score vlot opgevoerd. En als het snel kon, ging het snel: de break was vandaag een ijzersterk wapen. Op een stand van 15-10 kon iedereen gaan rusten.

Toen na de hervatting de eerste scores voor HABO waren zonk bij ESC al snel de moed definitief in de schoenen. Het mooie verzorgde spel van het begin was al lang verdwenen, maar ook het terugkomen bij de omschakeling werd gewoon vergeten. Voor HABO de gelegenheid om er een echt feestje van te maken met gallery-play van een ontketende Myrne Donkers en Alice van der Horst. Zij eisten vandaag de hoofdrollen op met vele mooie treffers. Maar de overwinning in zijn geheel is de verdienste van het ijzersterke collectief, dat op een sobere maar zeer gedisciplineerde manier weet te verdedigen, gekoppeld aan een ijzersterke mentaliteit. De eindstand was 29-21 voor HABO, maar dat was enkel omdat plotseling niemand de dertigste treffer gescoord kon krijgen. Volgende week reist HABO af naar Horn voor de wedstrijd tegen LimMid. Maak de borst maar nat.

Scores HABO: Myrne Donkers (10), Alice van der Horst (8), Iris Donkers (5), Jesse Peters (3), Rieneke van de Boom (1), Linda Prijs (1), Moniek Peters(1).

Geef een reactie