Opnieuw nederlaag voor mannen Habo ’95

Swift 2000 1 – Habo ’95 1: 30-19 (16-8)

Na de onverwachte thuisnederlaag vorige week tegen Snelwiek (27-33), moest het afgelopen weekend afreizen naar Roermond voor de wedstrijd tegen een andere concurrent, namelijk Swift 2000. Een tegenstander die in punten precies gelijk stond met Habo, maar vanwege een beter doelsaldo zich één positie hoger op de ranglijst bevond. Een belangrijk duel dus voor beide ploegen en gezien de slechte wedstrijd van vorige week, zou er ditmaal uit een ander vaatje getapt moeten worden.

De eerste helft begon dramatisch voor Habo. Na enkele waarschuwingsschoten die nog onschadelijk werden gemaakt door Habo-keeper Patrick Prijs was het even later vaak een vrije doorgang voor de Roermondse aanvallers. Habo had veel moeite met de harsloze, slappe bal en was bijna niet in staat een fatsoenlijke aanval op poten te zetten. Het belangrijkste wapen van Swift 2000 was snelheid. Van de verdediging werd via een 1e of 2e fase snel omgeschakeld naar de aanval en Habo was hierin steeds een stapje te laat. Een andere factor was de inzet, die verre van ondermaats was. Halverwege de eerst helft stond dan ook de onluisterende tussenstand van 12-2 op het scorebord. In het restant van de tweede helft verbeterde de inzet en wist het ook aanvallend wat meer te brengen. Habo wist in de slotfase van de eerste helft zelfs nog terug te komen van 16-3 naar 16-8 en hiermee de score een wat draaglijker aanzien te geven.

In de tweede helft was het zaak de goede flow van uit de slotfase van de eerste helft verder door te zetten. Habo startte goed met enkele doelpunten. Echter bleek ook Swift 2000 zijn doelpunten tegen scoren. Van schoten van Habo die geblokt werden of een prooi waren voor de keeper wist het er in de omschakeling wederom enkele malen snel uit te komen en moest Habo het antwoord schuldig blijven. De tweede helft was de wedstrijd dan ook snel gespeeld. Habo liet d.m.v. enkele fraai uitgespeelde aanvallen nog wel degelijk zien te kunnen handballen, maar al met al was het over de hele wedstrijd gezien onvoldoende om het Swift 2000 enigszins moeilijk te maken. De eindstand werd uiteindelijk bereikt bij een stand van 30-19.

Door deze nederlaag zakt Habo weg uit de top van deze ranglijst. Aanstaande zaterdag speelt Habo thuis tegen hekkensluiter Oliveo. Na 2 opeenvolgende nederlagen is Habo wel weer toe aan een overwinning en daar is deze wedstrijd dus de ideale gelegenheid voor. Alle support is welkom!

Geef een reactie