HABO zonder moeite langs PSV
Na de overwinning op EMM van vorige week stond deze keer PSV in de ring om het op te nemen tegen de dames van Habo. Op papier is dit een ongelijke strijd tussen de op een hoogste in de stand tegen de op een na laagste. En als de dames van PSV nauwelijks een adequate bezetting op de bank hebben lijkt het verschil zo mogelijk nog groter.

De wedstrijd begint nog enigszins gelijk: via 1-1 en 2-2 komt Habo op een 5-3 voorsprong. Maar het beeld is dan al meteen tekenend voor de hele wedstrijd: terwijl PSV probeert zo lang mogelijk de bal rond te spelen en alsmaar blijft zoeken naar het gaatje, kan Habo nauwelijks het geduld opbrengen om de opbouw goed neer te zetten en zorgvuldig af te ronden. Het wordt een wedstrijdje van balletje pakken en breaks lopen. Habo heeft duidelijk haast om wat aan het doelsaldo te doen. Omdat de afronding niet altijd even zorgvuldig is, valt de schade voor PSV met de rust eigenlijk nog best mee: 13-5 in het voordeel van Habo. Met name Alice van der Horst heeft zich op dat moment al behoorlijk in de kijker gespeeld met een groot aandeel in de score.

Na de rust en een stevige preek van de trainer stroopt Habo de mouwen eens goed op. Het arme PSV moet er deze keer echt aan geloven. Met voldoende druk in de opbouwrij en goed scorende hoekspelers is er geen houden meer aan. En aan het speelse gemak waarmee Myrne Donkers elke tegenstander voorbijloopt alsof deze er niet staat, kan Habo in de toekomst nog veel plezier beleven. Van 13-5 gaat het naar 19-6 en 26-9. Habo kan er maar niet genoeg van krijgen en aan het eind staat er 35-14 op het bord. Een leuke opsteker voor Habo, dat voor Kerst eerst nog op bezoek gaat bij Elshout en een week later thuis nog Bergeijk ontvangt, allebei directe concurrenten van Habo voor de tweede plaats op de ranglijst. Dan zal er weer gebikkeld moeten worden.

Scores HABO: Alice van de Horst (8), Irene Hanenberg (7), Myrne Donkers (6), Iris Donkers (5), Moniek Peters (4) , Linda Prijs (2), Mirjam van Erp (2), Jesse Peters (1).

Geef een reactie