Enerverende slotweek brengt de dames van Habo uitschakeling voor de beker en promotie naar de Hoofdklasse.
Wie gedacht mocht hebben dat de dames van Habo na het behalen van het kampioenschap een beetje freewheelend het seizoen zouden kunnen afsluiten, had het volledig mis. Op dinsdag stond de halve finale in de beker op het programma tegen het Helmondse Swift. Voor Swift geldt dat zij hun beste wedstrijden spelen juist tegen sterke tegenstanders. Blijkbaar hebben zij dat nodig om zichzelf volledig te kunnen opladen. En met stevige ondersteuning van het thuispubliek kunnen ze dan tot grote hoogte stijgen. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Swift dat vrij vlot kon weglopen naar 7-3, voordat Habo wakker schrok en aan een inhaalrace begon die beide ploegen bij 10-10 weer naast elkaar bracht. Vanaf dat moment ontstond er een boeiend cupduel, waarbij beide teams elkaar geen duimbreed toegaven en waarin de spanning te snijden was. Na 13-12 met de rust leek het er in het eerste kwartier van de tweede helft heel even op dat Habo zou doorpakken. Bij 15-18 was het maximale verschil in het voordeel van Habo bereikt. Maar dit keer wist Swift met een tomeloze inzet het verschil weer weg te werken. Door slordigheden en veel gemiste kansen -onder andere vijf penalty’s- verzuimde Habo de buit binnen te halen. Na de reguliere speeltijd stond er 25-25 op het bord en dat betekende 10 minuten verlenging. Swift rook zijn kans en wist de overwinning op een steeds wankelmoediger Habo uit het vuur te slepen. Met het kleinst mogelijke verschil 29-28 wisten zij zich te plaatsen voor de finale.

Scores Habo: Inge van Lankveld (7), Irene Hanenberg (4), Alice van der Horst (4), Linda Prijs (3), Iris Donkers (3), Myrne Donkers (2), Jesse Peters (2), Kristel van Sleeuwen (1), Moniek Peters (1), Miriam van Erp (1).
Op zondag moest Habo in Duiven opdraven om in een poule van vier teams te strijden om drie plaatsen in de hoofdklasse. Op het oog geen onmogelijke opdracht, maar de werkelijkheid was toch wel even iets anders. Tegenstanders waren Vlug en Lenig DS2, Margraten en Westlandia. Omdat Vlug en Lenig waarschijnlijk voor elke tegenstander een maatje te groot zou zijn, was het zaak om vooral tegen de twee andere teams toe te slaan. De openingswedstrijd was tegen Margraten en opnieuw wist Habo zichzelf weer flink in de nesten te werken. Slechte controle, slordig balverlies en altijd maar weer het missen van uitstekende kansen. En ook nu was daar weer het penaltyspook waardoor maar liefst 6 van de 7 pingels gemist werden door 6 verschillende spelers. Aan het eind had Habo een doelpuntje minder dan de tegenstander (12 -13) en moest er even stevig bijgepraat worden.
Het herstel kwam in de volgende wedstrijd tegen Vlug en Lenig. Weliswaar ging deze wedstrijd verloren zoals al verwacht was, maar toch kon Habo uit deze wedstrijd moet putten. Het had stevig partij gegeven en laten zien dat ze wel degelijk een potje kunnen ballen.
Alles kwam tenslotte aan op de laatste wedstrijd tegen Westlandia, dat net als Habo tegen Margraten de wedstrijd uit handen had gegeven. Het werd een spannend potje waarbij tot 8-8 het verschil nooit meer dan één goal bedroeg en beide teams steeds stuivertje wisselden. In de tweede helft wist Habo uit te lopen naar 12-9 en leek het de wedstrijd binnen te halen. Maar opnieuw wist Westlandia de achterstand goed te maken en zelfs op voorsprong te komen op 13-12. Maar op dat moment kwam de ommekeer met een paar prachtige passeerbewegingen van Linda Prijs, een break van Alice van de Horst en een zekere penalty van Moniek Peters, in wie Habo een nieuwe penaltykiller gevonden heeft. De eindstand was 16-14 in het voordeel van Habo en de promotie naar de hoofdklasse een feit. De ontlading was bijzonder groot.

Scores Habo tegen Margraten: Inge van Lankveld (4), Iris Donkers (3), Moniek Peters (2), Alice van der Horst (1), Myrne Donkers (1), Linda Prijs (1).
Scores Habo tegen Vlug en Lenig: Inge van Lankveld (3), Iris Donkers (2), Moniek Peters (2), Miriam van Erp (2), Alice van der Horst (1), Jesse Peters (1), Kristel van Sleeuwen (1), Linda Prijs(1).
Scores Habo tegen Westlandia: Alice van der Horst (4), Linda Prijs(3), Moniek Peters (3), Inge van Lankveld (2), Myrne Donkers (2), Kristel van Sleeuwen (2).

Geef een reactie