Habo zeer doeltreffend in drukke handbal week
In het midden van de week moesten de dames van Habo voor de eerste ronde in de beker aantreden tegen Apollo, de koploper van de tweede klasse, voor beide teams een ontmoeting met een onbekende tegenstander. Habo hield terdege rekening met een team dat uit is op een sensatie tegen een hoger geklasseerd team. Een team kan nooit per ongeluk bovenaan staan, dan moet er wel kwaliteit achter zitten en dat bleek ook zo te zijn. Meteen vanaf het begin werd een hoog tempo gespeeld vanuit de gedachte dat de break toch het sterke wapen is van Habo en dat je in zo’n wedstrijd eens wat kunt uitproberen wat in een competitiewedstrijd vaak wat moeilijker gaat. Het werd een heerlijk avondje prijsschieten. Al snel stond het 6-2 in het voordeel van Habo. Enige minpuntje waren de slordigheden in de dekking, waardoor Apollo nog best vaak wist te scoren met goede individuele acties. Maar het klassenverschil was toch te groot voor een spannende wedstrijd. Met de rust stond er al 22-12 op het bord en werd er afgesproken dat de dekking toch vooral beter moest. Na de hervatting werd de weerstand van Apollo effectief gebroken: van 22-13 liep Habo in één lange sprint uit naar 33-15 om te eindigen op een eindstand van 42-21. Een goede boost voor het moraal van het team.

Op zondag stond de uitwedstrijd tegen middenmoter Elshout op het programma. Elshout moest vorige week nog zijn meerdere erkennen in Tachos, maar in de weken daarvoor boekten ze redelijk fraaie overwinningen tegen HMC en White Demons. Het team heeft zelden grote uitslagen wat wijst op een uitstekende mentaliteit: kortom een niet te onderschatten tegenstander.

Habo ging een beetje zenuwachtig van start. Elshout kreeg de kans om het initiatief naar zich toe te trekken en liep vlot uit naar een 4-1 voorsprong door goede acties die vanuit de opbouwrij ingezet werden. Maar eenmaal een beetje in het wedstrijdritme begonnen de acties van Habo te lopen. Van 4-1 achter ging het in één vloeiende beweging naar 6-9 voor, waarbij met name de combinaties met Inge van Lankveld op de cirkel weer als vanouds waren. De dekking van Habo werd steeds beter, daarbij gesteund door prima keeperswerk van Kim Klokgieter. Met de rust stond er een fraaie 9-12 voorsprong op het bord. Na de rust kwam Habo met de versnelling. Terwijl de defensie intact bleef liep de aanval als een tierelier: in een goed kwartier werd Elshout volledig van de mat gespeeld en liep Habo uit naar een 10-20 voorsprong. En terwijl de tegenstander een beetje gefrustreerd raakte en op elkaar en op de scheidsrechter (die uitstekend floot) begon te mopperen, hield Habo het hoofd koel en stoomde door. Met 14-28 als eindstand kon Habo terugzien op een van de beste wedstrijden van dit seizoen en in deze vorm kan het in de competitie nog best wel spannend worden. In acht dagen tijd heeft Habo meer dan honderd keer gescoord: ziehier een gretig team. Volgende week staat de tweede plaats op de ranglijst op het spel tegen de directe concurrent Bergeijk. Uw steun is daarbij van harte welkom.

Scores Habo tegen Apollo: Irene Hanenberg (9), Inge van Lankveld (8), Myrne Donkers (7), Moniek Peters (5), Miriam van Erp (5), Alice van der Horst (2), Iris Donkers (2), Linda Prijs (2), Jesse Peters (2).
Scores Habo tegen Elshout: Inge van Lankveld (8), Irene Hanenberg (8), Alice van der Horst (4), Moniek Peters (2), Iris Donkers (2), Linda Prijs (1), Jesse Peters (1), Myrne Donkers (1), Miriam van Erp (1).

Geef een reactie